Back Back Nieuws

Minister Verburg opent Kameryck Klassiek

29 juli 2009
Kameryck Klassiek, het drijvende muziekspektakel dat eind augustus (27 tot en met 30 augustus) plaatsvindt op de plas van evenementenlocatie Kameryck krijgt ministerieel bezoek.

Minister Gerda Verburg, woonachtig in het Groene Hart (waarin ook Kameryck gevestigd is) brengt samen met haar partner een bezoek aan dit klassieke muziekevenement.
Samen met presentator Bram van der Vlugt opent zij de zaterdagavond en houdt daarnaast een korte toespraak.


Hoewel het voor locatie Kameryck het eerste jaar is dat zij Kameryck Klassiek organiseert, pakt zij het direct grootschalig aan. Op een drijvend platform van circa 800 vierkante meter worden een podium en een tribune, met 500 zitplaatsen, gebouwd.

Alles is overdekt, zodat dit evenement met sprookjesachtige sfeer niet ‘in het water zal vallen’ bij slecht weer.“Het is wel even spannend geweest” zegt Hans Voorn van Kameryck, maar nu inmiddels ruim tweederde van alle kaarten verkocht zijn kan het niet meer stuk. Daar zijn we heel blij mee en als het even kan maken we er jaarlijks terugkerend evenement van. Op dit moment wordt al met een grote sponsor over volgend jaar gesproken. “Een evenement van deze omvang kan gewoon niet zonder substantiële sponsorbijdragen”, zegt Voorn.


Hoog niveau
Er is hard gewerkt aan een programmering met musici van hoog niveau. De presentatie van het programma is in handen van acteur Bram van der Vlugt.

Samen met de entourage aan de plas en een verfijnde culinaire omlijsting, levert dit een evenement van formaat op, waarvan radio- en televisieopnamen worden gemaakt. De concerten – in het prachtige decor van de locatie Kameryck – vinden plaats in een sprookjesachtige sfeer aan het water. Fraai uitgelichte bomen om de plas en een verlicht lint van 150 fakkels langs de steiger, leiden naar de ‘outdoor concertzaal’.

Ook op culinair gebied wordt het genieten. Wie een dinerarrangement boekt, kan vanaf 16.30 uur terecht voor een ontvangst met een borrel en hapjes. Aansluitend gaat men om 17.30 uur aan tafel. Vanaf 19.45 uur zijn de gasten welkom die alleen het avondprogramma volgen. Ook zij worden culinair verwend, want rondom het concert kan er volop geproefd worden van allerlei lekkernijen. Meer informatie kunt u vinden op www.kameryckklassiek.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!