Back Back Nieuws

Minister geeft startsein eerste elektrische Tuk Tuk

02 juni 2009
Tuk Tuk Company heeft vorige week de eerste elektrische Tuk Tuk op Nederlands kenteken gepresenteerd. Minister Cramer maakte het eerste geluidloze Tuk Tuk ritje in Den Haag. De bouw van de milieuvriendelijke Tuk Tuk is mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband van Tuk Tuk Company en de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. NS steunt de elektrische Tuk Tuk als alternatief navervoer vanaf de stations.

 

De Tuk Tuk is een populair vervoersmiddel, zeker in de zomer. Vooral in het weekend wordt er dan veel gereserveerd en vanaf 1 juli  biedt men nu ook low-budget kleinschalig goederenvervoer aan. Tuk Tuk's lenen zich ook uitstekend als bedrijfsuitje: zelf leren rijden in zo'n authentiek karretje.

 

Geschiedenis

De Tuk Tuk Company introduceerde in 2006 de Thaise Tuk Tuk in Zandvoort als alternatief vervoersmiddel voor de korte rit. Dit leverde het bedrijf een nominatie op voor de van A naar Beterprijs van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. In 2007 opende Tuk Tuk Company franchisevestigingen in Den Haag en Amsterdam. In 2008 volgde Rotterdam in samenwerking met de Rotterdamse Taxicentrale (RTC). Dit jaar werden hier ’s-Hertogenbosch en Delft (Delftse Taxicentrale) aan toegevoegd. Er rijden 40 Tuk Tuk’s in de franchisesteden. Vóór 2010 wil Tuk Tuk Company zijn hele vloot met een elektrische aandrijving hebben uitgerust.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!