MIND terug met Blue Monday RunMIND terug met Blue Monday Run
Back Back Nieuws

MIND terug met Blue Monday Run

11 november 2022

Op maandag 16 januari 2023 is het Blue Monday, volgens velen de meest depressieve dag van het jaar. Juist op deze dag komen we met de MIND Blue Monday Run met z'n allen in beweging tegen depressie en vóór mentale gezondheid. Ieder mens kan psychisch kwetsbaar zijn en dat heeft gevolgen voor iedereen in de omgeving en in de samenleving. Samen kunnen we streven naar meer begrip door ons in te zetten voor een mentaal gezonde samenleving. 

Waarom de MIND Blue Monday Run?

Ruim 40 procent van de Nederlanders krijgt ooit, direct of indirect, te maken met psychische klachten. Somberheid en depressie staan samen op nummer 2 in de top 3 van psychische klachten. Hardlopen en wandelen is goed voor mentale gezondheid. En al helemaal als je daarmee donaties ophaalt voor stichting MIND, die zich inzet voor een psychisch gezonde samenleving. Iedereen te maken heeft met psychisch leed moet kunnen rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg. 

Hoe werkt het?

Je organiseert bij jou in de buurt jouw eigen MIND Blue Monday Run, door jezelf aan te melden of een team te starten. Aanmelden is gratis, is in vijf minuten gedaan en er wordt meteen een persoonlijke actiepagina voor je aangemaakt. Kies in het online aanmeldformulier of je zelf meedoet, aan wilt sluiten bij een team of zelf een nieuw team wil starten. 

3 redenen om mee te doen 

Je zorgt voor meer begrip voor mensen die last hebben van somberheid en depressie.
Je haalt donaties op voor MIND om mensen met psychische klachten beter te helpen.
Je verbetert je eigen fysieke en mentale gezondheid door in de buitenlucht te bewegen. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!