MIND event Last Man Standing in AmsterdamMIND event Last Man Standing in Amsterdam
Back Back Nieuws

MIND event Last Man Standing in Amsterdam

07 juli 2021

Het event Last Man Standing, dat MIND dit jaar voor de vijfde keer organiseert op 30 oktober, zal dit jaar deels ‘in het land’ en deels online plaatsvinden. Waar MIND in 2020 vanwege corona nog een online event organiseerde met mensen die alleen of in kleine groepjes door het hele land opstonden voor mensen met psychische problemen, kunnen mensen nu op drie centrale locaties aansluiten bij anderen. De hoofdlocatie is het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Aandacht voor psychische gezondheid

Last Man Standing begon in 2017 in het Markermeer in Schellinkhout, waar 100 mensen in de kou zes uur lang op palen in het water probeerden te blijven staan om aandacht te vragen voor mensen met psychische problemen. Daarna volgden edities met steeds meer deelnemers. Vorig jaar deden meer dan 500 mensen mee. Dit jaar hoopt MIND dat nóg meer mensen die psychische gezondheid belangrijk vinden deelnemen en hiermee aandacht vragen voor psychische problemen bij jongeren, en geld ophalen voor projecten die jongeren helpen, zoals de MIND Young Academy en de MIND Young Studio.

Muziekgebouw aan 't IJ

Door bij het Muziekgebouw aan ’t IJ - een prominente plek in onze hoofdstad - te gaan staan, wil MIND op grootse wijze aandacht vragen voor het belang van psychische gezondheid. De locatie aan het IJ sluit goed aan bij de eerdere edities van Last Man Standing op het water en is tegelijkertijd beter bereikbaar met het openbaar vervoer. MIND vindt het ook fijn dat mensen weer samen kunnen komen, omdat dat een belangrijk aspect was en is van Last Man Standing: de saamhorigheid en de steun die mensen aan elkaar hebben. Er is plek voor 750 mensen op het dek van het Muziekgebouw aan ’t IJ. Over de andere locaties in Utrecht en Groningen wordt later meer bekendgemaakt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!