Back Back Nieuws

Milkshake Festival brengt ode aan Erwin Olaf

09 februari 2024

Milkshake Festival, op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli 2024 op het Westergasterrein in Amsterdam, staat dit jaar uitgebreid stil bij Erwin Olaf. De op 20 september 2023 overleden topfotograaf was sinds de oprichting in 2012, betrokken bij Milkshake Festival. Marieke Samallo, oprichter van Milkshake Festival: ‘Wat moet ik zeggen? Milkshake zonder Erwin. Dat is moeilijk voor te stellen, maar een eerbetoon is het minste wat we kunnen doen. Hij was en is onderdeel van de Milkshake Family. Als organisatie zijn wij nog steeds heartbroken.’

Opening

De Grand Opening van Milkshake Festival vindt plaats op vrijdag 26 juli van 20.00 uur tot 02.00 uur in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. Deze avond wordt gebracht in samenwerking met Mighty Hoopla uit het Verenigd Koninkrijk. Mighty Hoopla is een viering van de alternatieve clubcultuur onder leiding van Sink The Pink en Guilty Pleasures met hun Hoopla vrienden en familie op sleeptouw.

Zaterdag 27 en zondag 28 juli staat het Westergasterrein in het teken van Milkshake Festival. Kinky Sundays uit Hamburg en Café t Mandje op de Zeedijk Amsterdam nemen een deel van de programmering voor hun rekening. De volledige line up voor Milkshake Festival wordt binnenkort bekend gemaakt. Voor het weekend zijn per dag 18.000 kaarten beschikbaar. Wie nog niet genoeg heeft aan het festival alleen, kan op de zaterdag en zondag terecht in Paradiso voor de afterparties.

Over Milkshake Festival

Milkshake Festival is opgericht in 2012 en sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dance-festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren, gender en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, zwart of wit: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!