The Milkmaid Project: je team vereeuwigd in grote meesters The Milkmaid Project: je team vereeuwigd in grote meesters
Back Back Nieuws

The Milkmaid Project: je team vereeuwigd in grote meesters

21 maart 2024

Meesters als Vermeer en Rembrandt inspireren The Milkmaid Project om grote kunstwerken te reproduceren met een 21e eeuwse twist. De Westerkerk in Amsterdam is de locatie waar kunstwerken van grote meesters op aanvraag worden gereproduceerd. Bedrijven en groepen kunnen zich laten fotograferen tot een exacte reproductie van bijvoorbeeld De Nachtwacht. In het museum en de fotostudio van The Milkmaid Project, met daarin een exact nagebouwde set van Het Melkmeisje van Vermeer, worden individuele portretten gefotografeerd.

Met een gouden randje

De drijvende kracht achter The Milkmaid Project is professioneel portretfotograaf Sander Veeneman. De creatie van een nieuw meesterwerk gaat met Veeneman een stuk sneller als in de 17e eeuw; urenlang stilzitten is niet nodig. Veeneman fotografeert zowel de groep als geheel en ieder personage apart om tot een exacte reproductie van het gekozen kunstwerk te komen. Daarbij maakt hij gebruik van authentieke kleding en antieke attributen uit de 17e eeuw. Hiermee creëert Veeneman een unieke setting, waarbij hij tot in de details kan vertellen over het kunstwerk, de personages en de gebruikte technieken van de oude meesters. Een event met The Milkmaid Project is een reis van de 17e naar de 21e eeuw en eindigt in een uniek meesterwerk, gevuld met nieuwe karakters.

Een knipoog naar de 21e eeuw

Elk meesterwerk kan gepersonaliseerd worden met een knipoog naar de 21e eeuw of naar het karakter van de groep en/of het bedrijf dat wordt gefotografeerd. Zo heeft The Milkmaid Project de bedrijfsfoto van het Amsterdam Tulip Museum gemaakt; door tulpen toe te voegen aan de 17e eeuwse setting van het schilderij konden we de reproductie van het schilderij verbinden met de 21e eeuw. Elk portret en groepsfoto kan op deze manier gepersonaliseerd worden tot een uniek 21e eeuws meesterwerk.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!