Back Back Nieuws

Miljoenste bezoeker van 2014 in Leids museum

23 december 2014
De Leidse musea ontvingen maandag 22 december de miljoenste bezoeker van 2014. In Museum Boerhaave overhandigde wethouder Robert Strijk namens alle musea een cadeau aan de gelukkige bezoeker. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er binnen een jaar één miljoen mensen de Leidse musea bezochten.

2014 mag, evenals vorig jaar, worden gezien als een zeer succesvol jaar voor de musea die Leiden, ‘Stad van ontdekkingen’ rijk is. De kracht van deze musea ligt in de veelzijdigheid van het geheel; een verrassend aanbod van natuur, wetenschap, kunst en cultuur. Het aantal van één miljoen is exclusief de 235.000 bezoekers die CORPUS ‘reis door de mens’ in Oegstgeest dit jaar mocht ontvangen. Als deze zouden zijn meegeteld, stijgt het aantal bezoekers in 2014 tot boven 1,3 miljoen (in 2013 1,2 miljoen).

Arrangement
Het echtpaar Ingrid Kaagman en Teade Walma en hun vier kleinkinderen waren blij verrast toen zij bij binnenkomst van het museum  als éénmiljoenste-bezoeker werden verwelkomd. Het ontvangstcomité werd gevormd door de wethouder Cultuur Robert Strijk, de voorzitter van Leiden Museumstad Dirk van Delft en de directeur van Leiden Marketing, Martijn Bulthuis. Het echtpaar ontving een ‘Ontdek Leiden Arrangement’ en een mooie bos bloemen. Het arrangement bestaat onder andere uit een overnachting in het Boetiek Hotel ‘Huys van Leyden’, een stadwandeling, rondvaart en diner.

Museumstad
De opgetogen wethouder Robert Strijk zei: ‘Fantastisch dat onze 13 musea dit jaar meer dan één miljoen bezoekers mochten ontvangen. Leiden is museumstad bij uitstek met veel mooie tentoonstellingen, waardevolle vaste collecties en vier Rijksmusea. Er valt voor jong en oud in de musea van onze stad altijd iets te ontdekken.’

Foto: v.l. n.r. bovenste rij: Dirk van Delft – voorzitter Leiden Museumstad, mevrouw Ingrid Kaagman, Robert Strijk – wethouder Cultuur Leiden, Teade Walma en kleinkinderen. 
V.l.n.r. onderste rij: Annelore Scholten – hoofd tentoonstellingen Museum Boerhaave en Martijn Bulthuis – directeur Leiden Marketing. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!