Back Back Nieuws

Michelin bekroont drie restaurants Okura Amsterdam

29 november 2006
Le Camelia Brasserie van Hotel Okura Amsterdam ontving op maandag 27 november een
Bib Gourmand onderscheiding van Michelin. Daarnaast prolongeerden de restaurants Ciel
Bleu en Yamazato hun onderscheiding van Michelin met ieder één Michelin ster. Met de
combinatie van deze drie onderscheidingen van Michelin, voor drie zeer verschillende
keukens, is Hotel Okura Amsterdam uniek in Europa.

Ronald Oud, Executive Chef van Le Camelia Brasserie: "Het is geweldig om deze
erkenning van Michelin te ontvangen. Samen met mijn team werken wij iedere dag aan
internationale seizoengerechten, waarbij creativiteit en de kwaliteit van producten centraal
staan."

Het Japanse specialiteitenrestaurant Yamazato is sinds 2002 de trotse bezitter van een
Michelin-ster en is nog steeds het enige traditionele Japanse restaurant met één ster in
Europa. Oshima: "Ik ben erg vereerd met wederom een ster. Het is een bekroning op
het werk van het gehele keuken- en restaurantteam."

Het Franse Ciel Bleu Restaurant heeft sinds 2005 een Michelin-ster. Kokmeijer: "Het doel van het Ciel Bleu team is onze gasten steeds weer te verrassen met culinaire creaties gebaseerd op de Franse keuken en regionale hoogwaardige ingrediënten. De ster van Michelin is voor ons waardevolle erkenning van ons werk."

Hotel Okura Amsterdam viert dit heugelijke feit met een speciaal menu in Le Camelia
Brasserie, gedurende de maand december. In januari en februari kunnen gasten op zondag,
met uitzondering van de eerste zondag in januari, reserveren voor een exclusief ‘Dine
Around’ menu. Het ‘Dine Around’ menu bestaat uit drie gangen in het Yamazato
Restaurant en drie gangen in het Ciel Bleu Restaurant.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!