Back Back Nieuws

MICE Operations biedt tool voor vergader- en eventlocaties

10 augustus 2015
Het plannen van een event moet tegenwoordig steeds sneller, terwijl er vaak juist meer te bespreken opties zijn. Hierdoor wordt de kans op miscommunicatie alleen maar groter. Tijd voor een nieuw platform waar alle organisatiefactoren samenkomen, vonden de oprichters van MICE Operations, een team van software-ontwikkelaars en professionals in de MICE industrie. Onlangs lanceerde MICE Operations haar systeem.

Open systeem
‘Beheer uw evenementenlocatie eenvoudig, communiceer direct met uw klanten en informeer uw medewerkers over het event in één overzichtelijk en interactief platform.’ Dat is in één zin wat MICE Operations haar klanten biedt.

MICE Operations springt in het gat waar evenementenlocatie en klant elkaar weleens missen. Met het creëren van een online platform waar het plannen van een event voor beide partijen eenvoudiger en prettiger verloopt, ziet MICE Operations de oplossing voor betere communicatie. Dennis de Kort, CEO van MICE Operations: ‘Opvallend is dat zowel de locatie als de klant in het systeem werken. De mogelijkheid om de klant aanpassingen te laten maken in het tijdschema en deze te allen tijde te kunnen bekijken en bespreken met de locatie, komt zowel de gebruiksvriendelijkheid als de efficiëntie ten goede.’

In een specifiek deel van de website van de evenementenlocatie, ziet de klant in één oogopslag of de locatie nog beschikbaar is. Een ander onderdeel is het tijdschema, waarin de klant direct het event kan ontwerpen en boeken.

Kleine fouten hebben grote gevolgen 
De Kort: ‘Doordat alle contactmomenten, de planning van de activiteiten en het gehele draaiboek in één overzicht opgeslagen worden, neemt de kans op fouten en miscommunicatie sterk af. Zo wordt het gehele boekings-, plannings- en communicatieproces veel efficiënter.’

De diverse onderdelen in het platform zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor de verstrekte informatie direct op alle plekken staat waar deze relevant is. De eventplanner hoeft afspraken en aanpassingen dus niet herhaaldelijk in te voeren. Doordat alle betrokkenen en operationele afdelingen continu op de hoogte gehouden worden van alle aanpassingen, beschikt iedereen altijd over de meeste recente en dus de juiste informatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!