Back Back Nieuws

Metamorfose Kasteel de Schaffelaar gevierd met zomerse opening

31 augustus 2015
Kasteel de Schaffelaar heeft deze zomer van binnen een metamorfose ondergaan. Zaterdag 29 augustus werd dit gevierd met een feestelijke heropening. Wat opvalt? Dat het kasteel van binnen veel lichter oogt. Er is gekozen om te werken met lichte kleuren zoals shaded white. Bovendien werden de gordijnen naar voren gehaald, waardoor er veel meer licht de zalen binnenkomt. Via een grande entree kom je het kasteel binnen. Een rondwandeling door het kasteel laat zien dat karakteristieke elementen zoals de haarden, de hoge houten deuren en de sterrenhemel in de Baron van Nagellzaal behouden zijn gebleven. Ook de kroonluchters keerden terug, al werden alle kralen vernieuwd waardoor ze nu veel frisser ogen.

Natuurlijke materialen
Door de combinatie van neutrale kleuren en veel natuurlijke materialen zoals fluweel, grof linnen en juten heeft het interieur een warme uitstraling. Eyecatchers in het kasteel zijn de schilderijen op fluweel van Mint Faas. Haar kasteelvrouwen in een modern jasje symboliseren perfect de verbinding tussen heden én verleden.

Last but not least kreeg ook de kasteelkelder een volledig nieuwe look. Hier is Delfts Blauw het thema. Dat komt stijlvol terug in bordjes, kussens en stoelhoezen.

Evenementenlocatie
Het kasteel blijft exclusief ter beschikking staan voor een bedrijfsfeest, congres, bruiloft, productlancering, seminar of netwerkbijeenkomst. Kasteel de Schaffelaar bestaat uit acht ruimtes van verschillende grootte. Met intieme salons, grote zalen en een trendy loungekelder is het kasteel geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen.

Mooi weer? Maak dan gebruik van het bordes, de kasteeltuin en het omliggende landgoed voor bijvoorbeeld een netwerksessie, ontspannen break of een teambuildingsactiviteit.

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid
Kasteel de Schaffelaar is gelegen op een prachtig landgoed. De locatie is goed bereikbaar door de nabijheid van de snelwegen A1 en A30. Het kasteel biedt gratis parkeergelegenheid. Komen uw gasten met het openbaar vervoer? Het station ligt tegenover het kasteel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!