Back Back Nieuws

Met opa en oma achter de draaitafel op Mysteryland

06 augustus 2015
Stichting 10,000 HOURS zet dit jaar in samenwerking met Mysteryland ouderen in het zonnetje tijdens drie vrijwilligersdagen in verschillende verzorgingshuizen voor ouderen. De reeks vrijwilligersdagen worden op een speciale plek afgesloten tijdens Mysteryland. Hier draaien jongeren met hun opa, oma, oude buurman of een volstrekt onbekende. De enige regel is dat één iemand die draait minimaal 65 jaar oud is.

‘Het is al lang bekend dat er te weinig aandacht is voor ouderen binnen de samenleving’, aldus initiatiefneemster Gitta Sluijters (Your Cup of T). ‘Al sinds drie jaar loop ik met het idee om op Mysteryland een speciale plek in te richten waar ouderen een kijkje krijgen in de wereld van jongeren. Het is heel fijn dat we dit podium kunnen koppelen aan de vrijwilligersprojecten van 10,000 HOURS en Mysteryland én op die manier vrijwilligerswerk kunnen stimuleren onder onze bezoekers. Ouderen die niet de mogelijkheid hebben om te komen, verrassen we in het verzorgingshuis met een feestje.’

Eerst werken, dan feesten 
Al sinds 2011 organiseert Mysteryland in samenwerking met Stichting 10,000 HOURS een vrijwilligersdag waarbij fans worden opgeroepen een dag lang aan een sociaal project te werken. Voorafgaand aan de vrijwilligersdag ‘doneren’ diezelfde fans vijf uur vrijwilligerswerk aan een project in de buurt. Uiteindelijk krijgen alle harde werkers toegang tot Mysteryland plus een berg karmapunten. ‘Het is fantastisch om te zien dat onze vrijwilligers altijd helemaal geïnspireerd terugkomen van zo’n dag en zich meteen inschrijven voor een vrijwilligersproject bij hun in de buurt’, zo vertelt Nienke Basslé, initiatiefneemster van 10,000 HOURS.

Nicky Romero shaket mocktails
Om de dagen voor zowel de ouderen als de vrijwilligers nog leuker te maken, koppelt Mysteryland hostingpartners en bekende dj’s aan de vrijwilligersdagen. In dit geval shaket ambassadeur Nicky Romero op één dag alcoholvrije cocktails en zingt Mainstagehost Lex Empress liedjes van toen en nu. De Amsterdamse nachtclub Disco Dolly en het Haagse Afrikaanse muziekcollectief Radio Noet Noet zijn beiden ook een dag de baas in een verzorgingshuis. Dat betekent dat er in de huizen minifestivalletjes plaatsvinden waarbij bewoners een schoonheids- en kappersbehandelingen krijgen, lekker eten op het menu staat zo veel mogelijk gefeest wordt. De vrijwilligersdagen vinden plaats op 28, 29 en 30 juli. Inschrijven als vrijwilliger kan hier.

Draaien met je Oma bij Forever Young
Om jong en oud met elkaar te verbinden, bieden Mysteryland en Club GVD de mogelijkheid om bezoekers samen met hun opa, oma, oudtante, buurman of kennis te laten draaien. Op die manier krijgen ouderen een kijkje in de huidige festival- en jongerencultuur en leren jongvolwassenen meer over de feestgebruiken van een andere generatie. De inschrijving voor Club GVD 65+ start op dinsdag 4 augustus. Wil je je opa, oma of kennis van 78 jaar gewoon liever op de gastenlijst zetten? Stuur dan een motivatie naar foreveryoung@mysteryland.com.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!