Back Back Nieuws

Met lichtgewicht TWIKE door heuvelland

02 juli 2006

De komende maanden pakt Industrion, museum voor industrie en samenleving in Kerkrade, uit met evenementen en tentoonstellingen. Vanaf half juli wordt de TWIKE verhuurd, een lichtgewicht elektromobiel (zie foto) om het heuvelland mee te verkennen.


TWIKE verhuur
Vanaf half juli gaat Industrion van start met de verhuur van het unieke en comfortabele transportmiddel, de TWIKE. De TWIKE is een lichtgewicht elektromobiel voor twee personen dat snelheden van wel 85 km/h bereiken kan. Door de doorzichtige, inklapbare kap en een reikwijdte van zo’n 130 kilometer zonder opladen, is de TWIKE ideaal voor een heerlijk tochtje Parkstad of heuvelland. 


Laserdays
Vanaf 15 juli t/m 15 augustus zullen in Industrion weer spectaculaire lasershows te zien zijn. In een show van ca. twintig minuten wordt een indrukwekkende demonstratie gegeven van de mogelijkheden van laserlicht. Na een korte inleiding zal de bezoeker ondergedompeld worden in een prachtige laser- en muziekcollage.


Nieuwe ontdektuin
Vanaf midden juli zal Industrion met gepaste trots de nieuwe ontdektuin openstellen voor het publiek! Gezellig op een terrasje zitten, genieten van een voorstelling in het amfitheater of spelen met natuurkundige en wetenschappelijke principes zoals water, geluid en krachten.


De Metaalwerkplaats
Vanaf 15 september presenteert Industrion ‘De Metaalwerkplaats’. Hier zullen bezoekers te mogelijkheid krijgen om via workshops en science boxen meer inzicht te krijgen in metaalbewerking en te experimenteren met mogelijkheden zoals boren, zagen, laser snijden en etsen. Bijzonder is vooral de robotarm waarmee bijvoorbeeld een puntlasproces gesimuleerd kan worden.


Speed & technology
Op 16 en 17 september presenteert Industrion ‘Speed & Technology’. Tijdens dit spannende evenement zal Industrion de bezoeker niet alleen een kijkje achter de schermen gunnen van de racewereld, maar zal er, naast aandacht voor historische en moderne techniek, ook daadwerkelijk een racedemonstratie plaatsvinden door hartje Kerkrade. Zie www.race-event.com voor meer informatie. 


Euregionale Science Days
Tijdens deze Wetenschap Ontdekdagen op 30 september en 1 oktober zullen tientallen organisaties uit Nederland en België met o.a. de RWTH Aken, Universiteit Maastricht, HSzuyd, AB Laserworks, en Explorion zich voorstellen aan het publiek. Aan de hand van interactieve doe-activiteiten, zoals goud wassen, DNA ontdekken en fossielen zoeken, wordt uitgelegd hoe mensen in hun dagelijks leven in aanraking komen met wetenschap en techniek. Ook zullen er spectaculaire demo’s van o.a. de brandweer, de aquascoop en de wervelstroom magneet te beleven zijn.


Wetenweek 'Gebruik je energie'
Van 18 t/m 25 oktober zal weer de nationale Wetenweek plaatsvinden en Industrion barst dit jaar van de energie. Talloze activiteiten worden georganiseerd om de bezoekers bekend te maken met het fenomeen energie. Zo kan er in het Lab geëxperimenteerd worden met de speciale Science Boxen (techniekdozen) en wordt tijdens de Science Show, een kleine theatervoorstelling met humor en entertainment, de kracht van elektriciteit beter belicht.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!