Back Back Nieuws

Met GPS Navigator op de fiets rond het IJ

03 juli 2006
Amsterdam Events Company heeft in samenwerking met City Navigators het eerste op GPS gebaseerde spelprogramma ontwikkeld. In dit samenwerkingverband levert City Navigators het GPS navigatie systeem en Amsterdam Events Company is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het arrangement Rondje IJ.

 De teams worden rond het Amsterdamse IJ genavigeerd met behulp van de City Navigator, een ultramodern apparaat dat het ouderwetse kompas en de onhandige plattegrond ver achter zich laat. De deelnemers geven het juiste antwoord op de vragen en de moderne techniek voert ze langs de moderne Oostelijke eilanden, de idyllische dijkdorpjes in Amsterdam Noord en de pakhuizen, scheepswerven en ophaalbruggetjes op de 17e eeuwse Westelijke eilanden. Belangrijk detail; de teams verplaatsen zich op een tandem.

Amsterdam Events Company is in 1996 gestart met het aanbieden van (bedrijfs)uitjes in arrangementsvorm binnen de stadsgrenzen van Amsterdam en voert nu jaarlijks meer dan 1.100 arrangementen uit.

City Navigators is in 2005 opgericht en verhuurt GPS navigatie apparatuur via een netwerk van hotels aan toeristen. Deze organisatie werd met dit initiatief genomineerd voor de Horecava Innovatie Award 2006.
Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!