Back Back Nieuws

Met een druk op de knop verwarmen of koelen

14 maart 2008
Mocht het weer een kwakkelende zomer worden dan is het fijn dat er op jouw evenementenlocatie niet alleen gekoeld kan worden maar ook verwarmd. Racor, verhuurbedrijf van verwarming, airco, stroomdistributie en tenttoebehoren, heeft een koel- en verwarmingssysteem geïntroduceerd in de evenementenbranche; De “Air to Air” Heatpump. Het unieke hieraan is dat dit systeem in feite bestaat uit één enkele unit waarmee zowel warme als koude lucht in een ruimte kan geblazen worden.

Maurice Verbruggen van Racor: “We merkten dat onze klanten behoefte hebben aan een apparaat dat beide functies heeft én betaalbaar moet zijn. Je hebt in principe alleen een stroomaansluiting nodig en wij leveren het apparaat in “no time” operationeel af. De stroomaansluitingen kunnen we uiteraard ook verzorgen”

Het systeem moet je niet verwarren met een “air to water” heatpump die een netwerk van airhandlers / convectoren voedt met warm of koud water. Dit laatste systeem is een zeer goed systeem maar omslachtiger, arbeidsintensiever en dus duurder. Met het nieuwe “air to air systeem” wordt er een zeer kostenefficiënte oplossing geboden voor koelen en verwarmen op je event.

 

Naast dat dit “Air to Air Systeem” erg handig en compact is, is het apparaat bovendien ook zeer milieuvriendelijk en zuinig in gebruik. “Wij beschikken over een zeer grote voorraad van deze apparaten, dus voor grote evenementen kunnen we zo twintig tot dertig apparaten aanleveren.”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!