Back Back Nieuws

Met ArenA MoveS strijden voor MS-vrije wereld

07 april 2016
De hele Amsterdam ArenA zal 9 juli bewegen voor een MS-vrije wereld. Dan is het namelijk tijd voor het grootste evenement ooit in de strijd tegen MS: ArenA MoveS. ArenA MoveS is een initiatief van MoveS, dat zich door middel van verschillende jaarlijkse evenementen, zoals Klimmen tegen MS en de MS Hackathon, inzet voor een wereld zonder MS.

Traplopen en Bootcampen
Duizenden deelnemers beklimmen deze dag de trappen van de Amsterdam ArenA én Bootcampen op het veld om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de zenuwziekte Multiple Sclerose (MS). Voor traplopen is gekozen omdat dit voor mensen met MS geen vanzelfsprekendheid meer is en tijdens de bootcamp worden deelnemers uitgedaagd hun fysieke grenzen te verleggen met onnatuurlijke tegenstand. Net zoals mensen met MS elke dag worden tegengehouden in de meest normale activiteiten.

Kan niet? Kan niet!
Zo ook co-founder van MoveS, Thomas Sanders, die op 29-jarige leeftijd de diagnose MS kreeg. De Amsterdam ArenA heeft voor hem een beladen betekenis. Op een zondagmiddag, bijna bovenaan de tweede ring, kreeg hij opeens zijn rechtervoet niet meer op de volgende trede. Wat met struikelen op de trappen van de ArenA begon, eindigde in de diagnose Multiple Sclerose.

‘Kan niet? Kan niet!’, reageert Thomas. ‘Ik probeer nu mijn doelen op een andere manier te bereiken. Deelnemers van Klimmen tegen MS, vrienden en mijn familie inspireerden mij mijn ambitie te volgen: een MS-vrije wereld. Als we de krachten bundelen kunnen wij het verschil maken, en uiteindelijk onze dromen uit laten komen.’

Verschillende mogelijkheden
Er zijn 3 verschillende parcoursen waar de deelnemers zich voor kunnen inschrijven: 700 treden, 2.500 treden of The Ultimate Challenge: 5.000 treden. Daarnaast kan men op het veld deelnemen aan de ultieme zomer Bootcamp onder leiding van Jens Olde Kalter (oprichter Bootcamp Nederland, personal trainer en schrijver). Deelnemers worden niet zomaar aan hun lot overgelaten in de voorbereiding op dit uitdagende evenement. Vondelgym o.l.v. Arie Boomsma en Personal trainer Jens Olde Kalter hebben namelijk een trainingsprogramma van 8 video’s ontwikkeld dat vanaf 13 mei te volgen is.

Maar wat als je niet in staat bent om trappen te beklimmen, wat als 1 traptrede al een uitdaging is? MoveS begrijpt dat MS ervoor zorgt dat niet iedereen in staat zal zijn trappen te beklimmen of mee te doen aan de bootcamp. Iedereen is welkom in de ArenA, stilzitten is geen optie. Inspireer anderen om mee te doen of stel een eigen team samen dat voor jou gaat klimmen. Alleen door met elkaar in beweging te komen kan het einddoel worden bereikt; een MS-vrije wereld.

Niet alleen
Het organiseren van het grootste evenement ooit in de strijd tegen MS, is voor MoveS ook een uitdaging, maar gelukkig staan zij er niet alleen voor. Partners MS-centrum ErasMS, VUmc, Stichting MS Research en MS Vereniging Nederland hebben zich al gecommitteerd om dit evenement samen tot een groot succes te maken.

Het streven is om duizenden deelnemers in de Amsterdam ArenA op 9 juli met elkaar in beweging te laten komen om de strijd aan te gaan tegen de ziekte MS. Inschrijven kan als individu, team of bedrijventeam. Kinderen tussen 10-16 jaar mogen alleen inschrijven voor de 700 treden en onder begeleiding van een volwassene.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!