Met 40 plekken de eerste grote workation in NederlandMet 40 plekken de eerste grote workation in Nederland
Back Back Nieuws

Met 40 plekken de eerste grote workation in Nederland

20 september 2022

Met plek voor veertig mensen organiseert Working Remotely in samenwerking met vakantiepark Basecamp IJmuiden de eerste grote workation binnen Nederland. Van 13 tot en met 18 november wordt het vakantiepark ‘nieuwe stijl’ omgetoverd tot werkparadijs voor individuen die op een inspirerende plek willen werken en andere professionals willen ontmoeten. 

‘Eigenlijk is het een groot netwerkevent in de vorm van een werkvakantie’, aldus Alieke Ingerman, eventmanager en oprichter van Working Remotely - een bedrijf dat workations organiseert voor bedrijven en individuen. Een workation is erop gericht om vanaf een andere plek je laptop open te klappen, daar je werkzaamheden te verrichten en na je werkdag de omgeving te verkennen en de gezelligheid op te zoeken. 

Thuiswerken is de norm

Sinds hybride werken tijdens de coronapandemie de norm is geworden, zijn ook workations steeds meer in trek. Als je alleen een laptop nodig hebt dan is het leuk om die een keer op een andere plek open te klappen. Ingerman: ‘Je ziet dat er vaak wel opties zijn in het buitenland, maar ik wilde juist Nederland wat meer op de kaart zetten. Bovendien is het een stuk toegankelijker qua budget en reistijd.’ De workation vindt plaats van zondag 13 tot en met vrijdag 18 november op vakantiepark Basecamp IJmuiden, pal aan het strand. 

Een groeiende trend

Manager van het park Anne Verbeek ziet dat remote werken een groeiende trend is onder zowel freelancers als werknemers in loondienst. ‘Basecamp IJmuiden heeft zelfvoorzienende huisjes die van alle gemakken zijn voorzien; een heerlijke plek om te wonen, werken en recreëren. Tijdens deze workation hoef je bovendien niet na te denken over je activiteiten en kun je gelijkgestemden ontmoeten in een ongedwongen setting.’ 

Meer informatie

Deelnemers kunnen een tiny house boeken voor zichzelf, of er een delen met een of twee anderen. Vrijwel al het eten, drinken en de activiteiten zijn inclusief. Overdag ben je aan het werk in je huisje of een van de gezamenlijke werkruimtes en om 17:00 uur is het tijd voor gezamenlijke activiteiten. Van movienight en beach cleanup bingo tot yoga en marshmallows roosteren bij het kampvuur. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!