Merijn Jansma landelijk bestuurslid KHNMerijn Jansma landelijk bestuurslid KHN
Back Back Nieuws

Merijn Jansma landelijk bestuurslid KHN

30 september 2020

De Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft per 29 september 2020 horecaondernemer Merijn Jansma gekozen tot het nieuwe Landelijk Bestuurslid van de vereniging. Hij volgt hotelier Agnes Holtjer op die haar maximale zittingsduur van twee maal drie jaar als bestuurslid heeft bereikt. Agnes blijft aan tot medio december zodat Merijn de tijd heeft om ingewerkt te raken. Dit betekent dat het Landelijk Bestuur tijdelijk uit vijf personen bestaat. De Ledenraad is het hoogste orgaan van de vereniging en bestaat uit vertegenwoordigers van alle regio’s binnen KHN.

Horecaondernemer met ambitie

Merijn Jansma is eigenaar van pannenkoekenrestaurant ‘In den Gloeiende Gerrit’ en restaurant ‘In den Gloeiende Gerrit’, beide gelegen in Hoogland (Amersfoort). Merijn is een enthousiaste horecaondernemer en zeer ervaren bestuurder met een grote passie voor de branche. Van 2008 tot 2013 was Merijn bestuurslid voor de Vereniging Erkende Pannenkoekenrestaurants en sinds 2011 heeft hij zich als bestuurslid bij KHN onder andere ingezet voor de sector restaurants, het beroepsonderwijs en de afdeling Amersfoort. Sinds 2015 is hij bestuurslid voor KHN Midden Nederland.

Branche voor grote uitdagingen

Door zijn ervaring als ondernemer en bestuurder onderkent hij dat de branche op dit moment voor grote uitdagingen staat. Met een sterke visie, een positief kritische houding en verbindende kwaliteiten verwacht de voordrachtcommissie dat Merijn een goede aanvulling zal vormen op de overige leden van het Landelijk Bestuur. Merijn Jansma: ‘Ik ervaar dit als een extreem uitdagende tijd. KHN kan voor de leden nu echt het verschil maken. Onze gastvrijheid zal ons er uiteindelijk weer bovenop helpen; voor elkaar en met elkaar!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!