Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoekenMerendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken
Back Back Nieuws

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

15 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden open mogen voor publiek, stijgt het vertrouwen onder jongeren dat zij dit jaar ook weer een festival kunnen bezoeken. Dit blijkt uit een onderzoek van studentenplatform StudeerSnel.nl in samenwerking met CM.com, leverancier van evenementen software en hoofdsponsor van Circuit Zandvoort, onder meer dan 500 jongeren.

Vertrouwen in testevenementen

Ruim twee op de drie jongeren zegt dan ook vertrouwen te hebben in de testevenementen van Fieldlab. Een op de drie is zelfs zo positief dat zij verwacht al in juni, juli of augustus weer een festival te kunnen bezoeken. Bijna de helft van de jongeren begrijpt het als festivaltickets duurder worden: zes op de tien jongeren zijn bereid meer te betalen, een op de vier zelfs tot 25% meer. Opvallend: ruim een op de vijf jongeren zegt zich te willen vaccineren met als reden om een festival of evenement te mogen bezoeken.

‘Het vaccinatiepaspoort als voorwaarde om toegang te krijgen tot een festival kan tot discussie leiden’, legt Martine Peeters van StudeerSnel.nl, mede initiatiefnemer van het onderzoek, uit. ‘Ondanks dat bijna de helft van de jongeren zich kan voorstellen dat deze maatregel ervoor kan zorgen dat festivals door kunnen gaan, zorgt het voor verdeling als we vragen of een festival het vaccinatiepaspoort verplicht moet stellen.’

Jongeren verwachten dat festivals duurder worden

In het onderzoek is te lezen dat bijna de helft van de jongeren verwacht dat tickets voor festivals duurder gaan worden. ‘Dat is geen gekke gedachte. Organisatoren gaan ongetwijfeld kosten maken om te kunnen voldoen aan de veiligheidsmaatregelen’, zegt Jasper Dijkstra, director Music & Live Events bij CM.com. ‘Daar komt bij dat er misschien wel minder bezoekers toegelaten worden en er minder festivals worden georganiseerd dan dat wij voor de pandemie gewend waren. Iedereen snakt ernaar om weer op een festivalweide te staan. Hopelijk kan een duurder ticket de festivalorganisatoren na zo’n intens zware periode weer een klein beetje compensatie bieden.’ De bereidheid om meer te betalen voor een ticket is groot.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!