Back Back Nieuws

Mercure opent franchisehotel in Eindhoven

30 mei 2011
Mercure hotels, het hotelmerk uit het middenklassensegment van Accor, opende afgelopen week een nieuw Mercure hotel in Eindhoven. Het bekende Amrâth Hotel Pierre is omgedoopt tot Mercure Eindhoven. De directie van Amrâth Hôtels heeft ervoor gekozen om het onlangs volledig vernieuwde viersterrenhotel voort te zetten als franchisehotel onder het merk Mercure. Het is hiermee het 12e Mercure hotel van Accor in Nederland.

 

Franchisecontract

Accor Hotels heeft een franchisecontract gesloten met Amrâth Hôtels voor de exploitatie van Hotel Pierre dat vanaf vandaag de naam Mercure Eindhoven draagt. Amrâth kan met deze overeenkomst gebruikmaken van het sterke merk Mercure dat Accor in vijftig landen voert. Door het gebruik van Accor’s reserverings- en distributiesysteem wordt het nieuwe Mercure hotel wereldwijd op de kaart gezet.

 

Geschikt voor zakelijke bijeenkomsten

Het viersterrenhotel Mercure Eindhoven – gelegen aan de Leenderweg 80 – telt 60 moderne, ruime kamers, die onlangs geheel zijn vernieuwd. In elke kamer hangen foto’s van Glow, het internationaal Lichtfestival in Eindhoven. Het eigen restaurant La Columbine biedt plaats aan 60 gasten. Door zijn gunstige ligging aan de rand van het centrum en dichtbij de randweg en het vliegveld, is het nieuwe Mercure Eindhoven zeer geschikt als locatie voor zakelijke bijeenkomsten, recepties en evenementen. Het hotel beschikt over drie goed uitgeruste, multifunctionele zalen. Gasten kunnen bovendien kosteloos parkeren op het eigen parkeerterrein.

 

Internationaal hotelmerk

Manager van Mercure Eindhoven is Anke Dortmans: ‘Ik ben verheugd dat ons hotel nu deel uitmaakt van een internationaal hotelmerk. De wereld gaat voor je open. Daarbij heb ik Accor leren kennen als gastvrij en een goed georganiseerd hotelbedrijf. Mercure Eindhoven kan volop profiteren van de ondersteuning op het gebied van Sales & Marketing, IT, Inkoop en Bouw en Techniek.’

 

Strategiebepaling

‘Wij zijn blij dat we met deze samenwerking onze aanwezigheid in Eindhoven kunnen versterken. De opening van Mercure Eindhoven past uitstekend in onze strategie om de komende jaren door middel van franchiseovereenkomsten met bestaande hotels het aantal Mercure hotels in Nederland te vergroten’, vertelt Caro van Eekelen, Algemeen Directeur Accor Hotels Nederland. Op dit moment heeft Accor 38 hotels in Nederland, waarvan steeds meer als franchise.

 

Meer informatie is te vinden op www.mercure.com/eindhoven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!