Melkweg en Paradiso organiseren benefiet voor Save The Children Melkweg en Paradiso organiseren benefiet voor Save The Children
Back Back Nieuws

Melkweg en Paradiso organiseren benefiet voor Save The Children

09 november 2023

Melkweg en Paradiso organiseren op woensdag 15 november een benefietavond om geld in te zamelen voor Save the Children. Tijdens deze benefietavond ‘Cease Fire Now!’ zullen er in de Melkweg optredens zijn van onder meer Hang Youth, Zoë Tauran, Sef, Froukje, Joep Beving en S10.

Kinderen zijn het grootste slachtoffer

Het nieuws en de beelden die sinds begin oktober uit Israël en de Gazastrook tot ieder komen, maken veel emoties los. Naast verdriet en woede heerst ook een groot gevoel van machteloosheid. Nog nooit is een kind een oorlog begonnen. Toch zijn juist kinderen nu de dupe van het oorlogsgeweld en in Gaza heeft dit geweld geleid tot een humanitaire ramp. Meer dan 4.000 kinderen zijn al gedood en nog 1.270 kinderen vermist. Nog eens 43 kinderen zijn gedood op de bezette Westelijke Jordaanoever en 31 kinderen in Israël. Voor de kinderen die overleven zijn er ernstige gevolgen voor de geestelijke gezondheid op de langere termijn - ze komen er nooit ongeschonden uit.

Humanitaire hulp

Een onmiddellijk staakt-het-vuren dat nageleefd wordt door alle partijen is noodzakelijk om levens te redden. Bovendien is er in Gaza per direct een ongehinderde en constante stroom aan essentiële hulpgoederen nodig. Alle Israëlische gijzelaars die vastzitten in Gaza moeten per direct vrijgelaten worden. Het doel van deze benefietavond die plaatsvindt in de Melkweg is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Save the Children, en zo een bijdrage te kunnen leveren daar waar humanitaire hulp nu het hardst nodig is.

Cease Fire Now!

De avond wordt gepresenteerd door Nadia Moussaid. Zij is naast tv-presentatrice ook ambassadeur van Save the Children. Het programma bestaat onder meer uit live-optredens van Hang Youth, Zoë Tauran, Sef, Froukje, Joep Beving, S10 en vindt plaats in de MAX, EXPO, CINEMA en café MILK van de Melkweg. Op een later moment zal het programma nog worden aangevuld met andere artiesten, sprekers en films.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!