Meld je aan voor de Gaia Green Awards 2023Meld je aan voor de Gaia Green Awards 2023
Back Back Nieuws

Meld je aan voor de Gaia Green Awards 2023

07 april 2023

Jaarlijks vindt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de uitreiking plaats van de Gaia Green Awards. Deze awards worden uitgereikt aan horecalocaties uit Nederland en België die uitblinken op het gebied van duurzaamheid. Ook tijdens deze achtste editie zijn er weer nieuwe categorieën toegevoegd en heeft Worldmeetings.com zich als partner aangesloten om de awards te versterken. Duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties kunnen zich in de periode vanaf 1 april t/m 31 mei 2023 gratis aanmelden via de website www.gaiagreenawards.nl. 

Nieuwe categorie en nieuwe partner

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocaties die er qua duurzaamheid bovenuit steken. De awards bestaan uit de categorieën: restaurants/ strandpaviljoens, hotels, Plasticvrij Award, de Falco Eleonora award (meest duurzame menukaart) en de Publieksprijs. De awards hebben als doel om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en de rest van de horecabranche te inspireren. Aan de bestaande awards wordt in 2023 een award toegevoegd; de meest duurzame MICE-locatie. Deze award gaat naar de meest duurzame organisatie in de doelgroep Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions. Om deze nieuwe awards verder vorm te geven en naar een hoger plan te tillen sluit Worldmeetings.com zich aan bij de 10 partners van de Gaia Green Awards. 

Beoordeling duurzame locaties

De duurzame horecalocaties die zich aanmelden voor de Gaia Green Awards worden uitgebreid beoordeeld. De beoordeling bestaat uit drie onderdelen: een ‘mystery visit’ uitgevoerd door een professional, de beoordeling van een uitgebreide vragenlijst en publiekstemmen. De uiteindelijke winnaars worden aangewezen door een vakjury en nemen hun award in ontvangst op dinsdag 19 september 2023 in Rotterdam Ahoy tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. 

Duurzaamheid: hoge prioriteit voor de horeca

Duurzaamheid staat hoog op de agenda in de horecasector. Hoge energieprijzen stimuleren horecabedrijven nog meer om energie te besparen en wetgeving rondom Single-Use Plastic zorgt dat horecabedrijven massaal overstappen op herbruikbare drinkbekers en maaltijdverpakkingen. Ook kiezen steeds meer zakelijke klanten voor aantoonbaar duurzame locaties. Horecabedrijven kunnen niet meer om het thema duurzaamheid heen. De verwachtingen zijn hiermee hoog gespannen voor de komende editie van de Gaia Green Awards.

 

Foto: Charles Batenburg

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!