MEININGER opent tweede hotel in BrusselMEININGER opent tweede hotel in Brussel
Back Back Nieuws

MEININGER opent tweede hotel in Brussel

07 augustus 2019

De hotel groep MEININGER Hotels versterkt haar aanwezigheid in de hoofdstad van Europa en huldigt haar tweede hotel in België met de opening gisteren van het MEININGER Hotel Brussel Zuid Station. Op loopafstand van het grootste treinstation van het land, het Zuid Station, is het nieuwe hotel gelegen in het hart van de Belgische metropolis. 150 kamers met een totaal van 678 bedden verwelkomen individuele, groepen- en zakenreizigers.

Samen met het MEININGER Hotel Brussel City Center, dat open ging in 2013, heeft de hotelgroep nu twee hotels in deze Belgische grootstad. Het is al het vierde hotel in de Benelux: het grootste hotel van de groep, het MEININGER Hotel Amsterdam City West, en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel, dat afgelopen jaar open ging, liggen beiden in Nederland. De opening van het MEININGER Hotel Brussel Zuid Station is het bewijs van de versnelde groeistrategie van de hotel groep: MEININGER verwacht het aantal bedden met 150 procent te doen groeien en tegen maart 2024 internationaal 34.000 bedden te kunnen beheren.

Brussel

Heerlijke chocolade, het Atomium, en natuurlijk Manneken Pis – Brussel heeft veel te bieden. Van de Werelderfgoed site de Grote Markt tot de Koninklijke Musea van Schone Kunsten en het Europese Parlement, Brussel is een bruisende, multiculturele en internationale metropolis. 'De kleurrijke mix van Brussel reflecteert perfect de filosofie van de MEININGER hotel groep', zegt Hannes Spanring, CEO van MEININGER Hotels. 'Brussel is een toeristenmagneet, niet alleen als zetel van de EU, maar ook dankzij het geweldig diverse kunst en culturele landschap. En dat voelen we hier ook. In ons eerste Brusselse hotel, het MEININGER Hotel Brussel City Center, waren we in staat om afgelopen jaar een uitstekende bezettingsgraad van 96% op te tekenen', legt Spanring uit. 'Daarom zijn we zo blij om onze tweede opening te vieren in deze stad waardoor onze versnelde groeistrategie verder vorm krijgt. Naast onze sterke opening ‘pipeline’ met locaties als Zurich, Parijs en Washington D.C., kijken we nu naar meer dan 100 potentiële hotelprojecten in Europa.'

Hybride concept

Op slechts een paar minuten van het Zuid Station, waar lange afstandstreinen uit grote Europese steden als Londen, Parijs of Amsterdam stoppen, ligt het nieuwe hotel op een uitgelezen locatie. Team en metrostations liggen op loopafstand en het historische centrum rond de Grote Markt ligt op wandelafstand. 6700 vierkante meter beslaan de bovengrondse verdiepingen van het nieuwe gebouw. In navolging van het hybride concept van MEININGER bieden deze plaats aan een flexibele kamerstructuur: van dubbele kamers tot privé kamers met meerdere bedden tot een bed in een slaapzaal, gasten kunnen zelf hun stijl kiezen. Receptie, lobby, lounge, ontbijtruimte en bar, maar ook de typische MEININGER gastenkeuken en spel zone liggen allen op het gelijkvloers. Er zijn ook 30 on-site parkeerplaatsen.

Het interieurontwerp is geïnspireerd op de dynamische Brusselse art scene. 'Met ons interieurontwerp willen we eer bewijzen aan één van de meest beroemde Belgische schilders en voorbeeld van het surrealisme, René Magritte', zegt Thomas Hagemann, COO van MEININGER Hotels. 'Het ontwerp neemt onze gasten mee op een trip door een illusionaire wereld', aldus Hagemann nog.

Het MEININGER Hotel Brussel Zuid Station werd gerealiseerd in samenwerking met Nelson Canal.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!