Megaproject wordt eyecatcher van Zwarte CrossMegaproject wordt eyecatcher van Zwarte Cross
Back Back Nieuws

Megaproject wordt eyecatcher van Zwarte Cross

04 juli 2024

De Zwarte Cross transformeert al het goede van een dorpskermis tot hagelnieuw hoofdpodium: livemuziek, twee reuzenraderen, een glijbaan en de beruchte Globe of Death veranderen in één gigantisch schouwspel van licht, geluid en beweging. Het reusachtige bouwwerk van 170 meter breed, 35 meter hoog en met een totale oppervlakte van 4600 vierkante meter, wordt absoluut de eyecatcher van de aankomende editie van het grootste festival van Nederland.

De grens tussen artiest en publiek is bewust vertroebeld: bezoekers zijn welkom óp het podium om shows van dichtbij te ervaren. Zo versmelten band, publiek en podium op de Zwarte Cross. Ondertussen draaien de reuzenraderen hun rondjes links en rechts van het podium met publiek dat zicht heeft van bovenaf, terwijl in de Globe of Death stuntmannen de grenzen van de zwaartekracht verkennen. De Helter Skelter, een glijbaantoren, is een spectaculaire toevoeging op het geheel en ook voor publiek toegankelijk.

Magie en WD-40

Het decor telt op tot 5500 vierkante meter en 150 speakers, 380 LED panelen, 300 lampen en 26 vlammenwerpers zorgen ervoor dat iedere act een weergaloze show kan neerzetten. Het geheel tikt af op 650.000 kilo materiaal, is opgebouwd uit niet minder dan 27.500 onderdelen, waaronder 35 kilometer aan stalen buis. Dit alles wordt vervoerd in welgeteld 45 trailers. Het megaproject vraagt op dit moment alles van de tekenkamer, materiaalplanning en straks de harde werkers op het veld. Maar dankzij onvervalste Zwarte Cross-magie en twee bussen WD-40 ‘Zwarte Cross Edition’ heeft de organisatie alle vertrouwen in de afronding.

Het nieuwe Hoofdpodium zal op donderdag 18 juli met gepast spektakel geopend worden. Daarover maakt de organisatie binnenkort meer bekend.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!