MeetINoffice kanshebber duurzaamheidsprijsMeetINoffice kanshebber duurzaamheidsprijs
Back Back Nieuws

MeetINoffice kanshebber duurzaamheidsprijs

12 mei 2017

Congres- en vergaderlocatie MeetINoffice uit Woerden is genomineerd voor Healthy Urban Office Challenge. De regio Utrecht is hiervoor op zoek naar de meest inspirerende projecten op weg naar groene, gezonde en slimme kantoren. De winnaar van de Healthy Urban Office Challenge zal een prijzenpakket ter waarde van 15.000 euro ontvangen, dat helpt de duurzaamheidsambities te realiseren.

Van lange leegstand naar duurzaam pand

Duurzaamheid zit in het DNA van het Woerdense MeetINoffice, een duurzame congres- en vergaderlocatie dat faciliteiten biedt voor flexwerkers en zakelijke bijeenkomsten tot 200 personen. Dit begon al bij de aankoop van het gebouw dat al heel lang leeg stond en rijp was voor de sloop. Van dit gedateerde pand is een duurzaam, innovatief, slim en multifunctioneel gebouw gemaakt. Het pand is verduurzaamd met zuinige klimaattechnieken zoals warmtepompen en zuinige HR-ketels en het gebruik van akoestische panelen die gemaakt zijn van gerecyclede gepofte spijkerbroeken. 'We zijn heel trots dat we als jonge onderneming zijn genomineerd voor deze prestigieuze award', aldus Dennis Maaswinkel, eigenaar van MeetINoffice.

Green Key

MeetINoffice ontving op 20 april 2017 al het Green Key keurmerk. Dit is naast de duurzaamheid van het pand onder meer ook toegekend vanwege het dakterras van 200m2 dat gebruikt wordt om zelf groenten zoals pompoen, tomaat, aardbeien en courgettes te verbouwen, die samen met producten van lokale leveranciers tot (h)eerlijke gerechten worden verwerkt. 'Dit is pas het begin, we hebben zeer ambitieuze plannen met het gebouw. Van energieneutraal tot het zelf produceren van ingrediënten voor onze catering', licht Dennis toe.

Energieneutrale ambitie

De doelstelling van MeetINoffice is om in 2027 volledig energieneutraal te zijn en de footprint van voedsel zover mogelijk naar 0 te reduceren. Het gebouw wordt zodanig aangepast dat er geen aardgas meer nodig is en elektra zal lokaal worden opgewekt.

Urban farming is de toekomst

In 2050 zijn er op deze aarde onvoldoende middelen en grondstoffen om iedereen van vers voedsel te voorzien. Een oplossing hiervoor is 'Urban Farming'; de teelt en kweek van groenten en vissen in de stedelijke omgeving. MeetINoffice gaat in samenwerking met verschillende partijen en consultants een volledige verdieping van het pand inrichten met een dergelijk innovatief en circulair 'Aquaponics' teelt- en kweeksysteem. Dit draagt uiteraard substantieel bij aan het innovatieve en duurzame karakter van de onderneming.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!