Back Back Nieuws

Meetings.nl en MeetingReview bundelen krachten

25 september 2015
Meetings.nl en MeetingReview zijn een samenwerkingsverband aangegaan. 'In een tijd waarin internet onze belangrijkste informatiebron is, zijn online reviews één van de belangrijkste factoren bij het aanschaffen van een product of dienst. Het vertrouwen in een review is groter dan het vertrouwen in een advertentie en de informatie en ervaringen van andere mensen gebruiken we steeds vaker als betrouwbare bron', vertelt meetings.nl over één van de aanleidingen om een samenwerking aan te gaan met MeetingReview.

MeetingReview
MeetingReview is een onafhankelijk platform voor de meeting- en evenementenbranche waar gebruikers een review achter kunnen laten of reviews kunnen raadplegen. Nu is het voor gebruikers van meetings.nl mogelijk om gemakkelijk een review achter te laten over de geboekte locatie en de dienstverlening van meetings.nl. Na registratie op MeetingReview kunnen ze een score geven op het boekingsproces, de meetinglocatie, de vergaderzaal en bijbehorende faciliteiten en de catering. Daarnaast kunnen reviewers toelichting geven op hun score.

Aan de andere kant staan de boekers. Zij kunnen de onafhankelijke ervaringen van vorige gebruikers raadplegen voordat ze overgaan tot het boeken van een vergaderlocatie. Daarnaast kunnen meetinglocaties en diensten ook reageren op de reviews en om de betrouwbaarheid optimaal te houden is er een speciale reviewmethode ontwikkeld. Deze methode laat onder andere oude reviews minder zwaar meetellen in de gemiddelde score omdat de locatie of dienst inmiddels kan zijn aangepast. 

Keuzemogelijkheid
MeetingReview zegt over de samenwerking: 'We zijn een samenwerking met meetings.nl gestart omdat bezoekers graag een keuze willen maken bij wie ze willen boeken. Dit kan direct bij een locatie of bij een gespecialiseerd intermediair zoals meetings.nl. De toegevoegde waarde van meetings.nl blijkt weer uit de reviews die ze ontvangen. Zo kan een bezoeker ook de ervaringen van andere boekers lezen', aldus Marco Kole (initiatiefnemer MeetingReview).

Onafhankelijk beeld
Naast MeetingReview werkt meetings.nl samen met diverse andere onafhankelijke partijen, waaronder de vergaderhamer.nl, een bedrijf dat congres- en vergaderlocaties classificeert zodat er een onafhankelijk beeld wordt weergegeven van de kwaliteiten en zekerheden van de locatie. Meetings.nl: 'Deze onafhankelijke classificaties zijn, samen met de onafhankelijke reviews op MeetingReview, voor meetings een mooie stap in de richting naar een compleet en onafhankelijk aanbod aan meetinglocaties voor ieder zakelijk evenement.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!