Meeting & partylocatie Pollepleats bijna 100% energie neutraalMeeting & partylocatie Pollepleats bijna 100% energie neutraal
Back Back Nieuws

Meeting & partylocatie Pollepleats bijna 100% energie neutraal

18 augustus 2017

Deze maand is een groots energieopslagsysteem in gebruik genomen bij meeting- en partylocatie Pollepleats in Zuidwest Friesland; een uniek project in de provincie Friesland.

De voormalige boerderij die nu 6 jaar dient als luxe feest- en vergaderlocatie maakte al een aantal jaren gebruik van zonne-energie. De 180 aanwezige zonnepanelen zijn goed voor een vermogen van 34 kWp. Nu de boerderij onlangs is uitgebreid met een wellness, bleek de huidige net-aansluiting niet voldoende. Traditioneel gezien zou hier dan een verhoging van de net-aansluiting moeten plaatsvinden, maar - gezien de afgelegen locatie van de boerderij - brengt dit een redelijke kostenpost met zich mee.

Opslag zonne-energie in 80 accu's

De eigenaar van de Pollepleats kijkt liever naar de toekomst en vindt opslag van de eigen opgewekte zonnestroom de beste oplossing. Op deze manier is de Pollepleats bijna 100% energie neutraal geworden! Op de Pollepleats wordt 's avonds, tijdens evenementen de meeste energie verbruikt, dus is het logisch om de zonnestroom van overdag dan aan te wenden. Nu kan de zonne-energie van overdag worden opgeslagen in de maar liefst 80 accu's, om op een ander moment weer te worden gebruikt.

Op de locatie in Westhem is een opslagsysteem geplaatst met een capaciteit van 0,4 MWh door MG Energy Systems B.V. uit Leeuwarden. In samenwerking met DRS installatie techniek is complete integratie tot stand gekomen. Met deze installatie loopt de Pollepleats vooruit op de nabije toekomst, waarbij energieopslag een grote rol gaat spelen in de duurzame energietransitie. Ook wordt er gedacht om nog uit te breiden met laadpalen voor elektrische auto's.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!