Meer uit je congrestival halen? 5 tips!Meer uit je congrestival halen? 5 tips!
Back Back Nieuws

Meer uit je congrestival halen? 5 tips!

22 maart 2024

Yoram Wegscheider, Head of Business Events bij congrestivallocatie Thuishaven, weet als geen ander wat er allemaal bij komt kijken om een groots zakelijk evenement tot in de puntjes perfect uit te voeren. Hij deelt zijn beste tips!

1️. Terrein

De opwinding die je voelt bij het ontdekken van een geheim podium op een festival, dat is het gevoel dat je op een congrestival ook wilt creëren. Heeft de locatie meerdere ruimtes? Gebruik ze dan ook voor het inzetten van verschillende presentaties, workshops en activiteiten. Je maakt een evenement spannender door bezoekers de locatie te laten verkennen.

2. Randprogramma

Entertainment en activiteiten hoeven niet duur te zijn. Met een interessante line-up van artiesten en activiteiten die zorgen voor zowel betrokkenheid als vermaak kom je al ver. Bovendien weet iedereen hoe het is om een beetje sociaal onhandig te zijn en zijn interactieve spelletjes en workshops soms de ideale manier om het ijs onderling te breken. 

3️. Sprekers

Bezoekers houden van inspirerende talks. Houd het kort en bondig en zorg ervoor dat de sprekers de interesse van je medewerkers wekken en zo blijven luisteren. Duren de presentaties toch iets langer? Maak het dan behapbaar met verrassende acts tussendoor. Dat maakt het meteen leuker! 

4️. Eten, eten en nog meer eten

Ook voor de zakelijke bezoeker geldt dat de liefde door de maag gaat. Zorg dus voor voldoende opties - ook op het gebied van halal, vegetarisch en veganistisch. De extra aandacht op dit vlak zal niet onopgemerkt blijven. En culinaire creativiteit is belangrijk, maar onderschat niet de kracht van goede eenvoudige gerechten. 

5️. Begin zakelijk, eindig plezierig

De perfecte balans vinden tussen het delen van kennis en feestvieren is bij congrestivals essentieel. Sluit de dag af met een gezellige borrel, of zelfs een feest met een band of DJ. Laatst hadden wij bijvoorbeeld de Jeugd van Tegenwoordig hier. Nou dat blijft je zeker bij!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!