Back Back Nieuws

Meer ondernemers, minder personeel op Horecava 2009

19 januari 2009
Horecaondernemers vinden het belangrijk zich te oriënteren op extra kansen voor hun bedrijf, ondanks of misschien wel juist door de economische crisis. Dat blijkt uit de bezoekersgegevens van de afgelopen Horecava.

Ruim een derde van de bezoekers is directeur / eigenaar, een toename van bijna 6% in vergelijking met 2007. Dat is opvallend, omdat het bezoekersaantal zelf licht daalde tot 37.686 mensen. Ook blijkt dat het aantal bezoekers dat leiding geeft, is toegenomen. De 520 exposanten op de Horecava zijn verrassend positief over de investeringsbereidheid van de bezoekers. Er zijn de afgelopen vier dagen goede zaken gedaan. Daarmee is Horecava 2009, die van 12 tot en met 15 januari in Amsterdam RAI is gehouden, succesvol verlopen.

De positieve reacties van deelnemers worden ondersteund door de resultaten van het Horecava-onderzoek begin januari onder horecaondernemers. Maar liefst 91% verwacht het komend jaar vernieuwingen door te voeren. Vrijwel alle productgroepen worden genoemd, interieur en aankleding sprongen eruit. Deze innovaties moeten volgens de ondernemers vooral helpen om de omzet te verhogen. Ook kostenverlaging, personeelsmotivatie en de concurrentie vóór blijven zijn veelvuldig genoemd. Dit past ook bij de focus van deze Horecava op innovaties en trends. Zo had deze Horecava een nieuwe wereld INNOVEER! waar dagelijks trendwatchers inzicht boden in de nabije toekomst. Natuurlijk was hier ook volop aandacht voor alweer de 9de editie van de Horecava Innovation Award.


De volgende Horecava vindt plaats van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari 2010 in Amsterdam RAI.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!