Back Back Nieuws

Meer face-to-face contact Ahoy Rotterdam met zakelijke netwerk app

27 maart 2015
Ahoy Rotterdam heeft een nieuwe service ontwikkeld om het aantal waardevolle ontmoetingen tijdens vakbeurzen te verhogen. Een zakelijke netwerkapp, Ahoy Connect, waarmee exposanten én bezoekers op basis van een persoonlijk profiel onderling in contact kunnen komen. Met behulp van zoekcriteria maken zij ‘matches’ en kunnen zij een afspraak maken op de beursvloer. Ahoy Connect is geïnspireerd op de datingapp Tinder, maar dan zakelijk en gebouwd als responsive webapp waardoor deze zowel op een desktop, tablet als mobiel te gebruiken is.

Netwerken
Gert-Jan van den Nieuwenhoff, General Manager Business-to-Business Events Ahoy Rotterdam: ‘Wij zien dat face-to-face contact steeds belangrijker is geworden bij vakbeurzen nu bedrijfs- en productinformatie allemaal online te vinden is. Waar wij voorheen matchmaking inzetten op basis van interesse in producten, richt Ahoy Connect zich op het zoeken naar relevante personen. Het gaat daarbij niet alleen om een bezoeker die een exposant zoekt, maar ook bezoekers en exposanten onderling. Tenslotte kan een andere bezoeker ook relevant zijn voor jouw netwerk. Door mensen voorafgaand aan de beurs al met elkaar in contact te laten komen, maken wij het netwerken tijdens de beurs effectiever.’

Werking Ahoy Connect
Persoonlijke profielgegevens worden geladen aan de hand van de registratie van de beurs indien iemand aangeeft te willen deelnemen. De bezoeker of exposant maakt daarna een zoekprofiel aan met criteria van type organisaties, interesse in producten en diensten en beursdoelen. Vervolgens krijgen zij personen te zien in volgorde van relevantie die zij een ‘plus’ of een ‘min’ geven. Zo creëren zij een meeting list met mensen die zij willen ontmoeten. ‘Plussen’ deze mensen hen terug? Dan is er een match! E-mailadressen van de match worden vrijgegeven zodat de personen contact met elkaar kunnen opnemen om een concrete afspraak te maken tijdens de beurs. De responsive webapp voorziet ook in een zoekfunctie waarmee personen op basis van bedrijfsnaam, functie, interesse en vakgebied geselecteerd kunnen worden.

Overwegingen
Er is bewust voor gekozen om het matchen alleen rondom de beurs actief te maken en exclusief te koppelen aan de registratie van de beurs. ‘Zo willen we het rendement van ontmoetingen tijdens de beurs verhogen’, aldus van den Nieuwenhoff. Een paar weken na de beurs is het niet meer mogelijk om actief te matchen, pas de volgende editie van de beurs weer. ‘Op het moment dat er een match is, worden e-mailadressen uitgewisseld aangezien het om zakelijke contacten gaat. Op den duur zou het vrijgeven van telefoonnummers of chatten ook een optie kunnen zijn.’

Pilot bij InfraTech 
Ahoy Connect is in januari 2015 voor het eerst ingezet bij de vakbeurs InfraTech. 1.365 personen hebben een persoonlijk profiel aangemaakt en er zijn in totaal 665 matches tot stand gebracht. De eerste reacties tonen aan dat men enthousiast is over het initiatief van de webapp en over de ontmoetingen die daaruit voortgevloeid zijn. Ahoy Rotterdam biedt deze gratis service ook aan bij de vakbeurzen Maintenance NEXT, 21-23 april 2015, en bij Europort, 3-6 november 2015. In de toekomst zal Ahoy Connect mogelijk ook gebruikt kunnen worden om evenementen en congressen van Ahoy Rotterdam en producties van externe organisatoren te ondersteunen.

Ontwikkeling
Ahoy Connect is ontwikkeld door internetbureau Tirato. De responsive webapp is gekoppeld aan het event registratiesysteem van de beurs. Tirato ontwikkelde eerder voor de vakbeurzen van Ahoy Rotterdam een event app voor iPhone en Android toestellen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!