Meer dan 14.000 gamefans bij DreamHack in Rotterdam AhoyMeer dan 14.000 gamefans bij DreamHack in Rotterdam Ahoy
Back Back Nieuws

Meer dan 14.000 gamefans bij DreamHack in Rotterdam Ahoy

21 oktober 2019

Naast de community van esporters, streamers en gamers wist ook het grotere publiek de weg te vinden naar Rotterdam Ahoy voor de eerste editie van DreamHack Rotterdam. Zo staat het 'main event’ van Rotterdam Games Week direct op de kaart.

Uniek concept Benelux

OMEN presents DreamHack Rotterdam 2019 is een festival waar veel te beleven valt op het gebied van esports, gaming en de bijbehorende lifestyle. Met twee esports toernooien die nu in top 5 van de grootste toernooien staan die ooit in Nederland zijn georganiseerd, is het een uniek concept voor de Benelux. DreamHack is niet alleen esports met grote en grass-root toernooien, ook een uitgebreide LAN Party en een flinke Stream Studio waar creators bekend van YouTube en Twitch kunnen schitteren dankzij - basis van alles - goed internet.         

Rotterdam Games Week

DreamHack Rotterdam is onderdeel van Rotterdam Games Week. Erika Bronkhorst, eindverantwoordelijk voor het evenement vanuit organisator Rotterdam Ahoy: ‘We hebben in samenwerking met de Gemeente en andere Rotterdamse partijen een mooie eerste stap gezet voor een week waarin Rotterdam het epicentrum wordt van games en esports.’

Nieuwe traditie

Naar EsportsX kwam meer dan 500 mensen uit het bedrijfsleven om over de industrie te praten en met het Esoccer Championship in aanloop, 'Gaming on Tour’ een week vooraf in Winkelcentrum Zuidplein, een afterparty in Toffler, PONG op het KPN-gebouw, alle vlaggen in de stad en een gigantische gamestoel voor Rotterdam Centraal Station raakte Rotterdam alvast in de ban van een nieuwe traditie.

Volgend jaar komt het evenement terug: 16 t/m 18 oktober 2020.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!