Back Back Nieuws

Meer dan 100.000 check-ins op Lowlands met Nedap's polsbandje

03 september 2015
De speciale theater act die over het hele terrein incheckende mensen verraste en in het zonnetje zette, heeft het druk gehad tijdens de afgelopen editie van Lowlands. Want het gratis Nedap polsbandje, dat is voorzien van een RFID chip, was ook dit jaar populair: alle 12.000 bandjes zijn wederom uitgedeeld.

Onder het mom ‘The Memories: The Good, The Bad, The Ugly’ konden Lowlandsbezoekers die in het bezit waren van een van de felbegeerde polsbandjes van Nedap, dit jaar voor de derde keer op rij inchecken bij de zestien incheckpoints die over het terrein waren verspreid. Het inchecksysteem met de oranje bandjes, dat is bedacht en ontwikkeld door een club van jonge Nedap medewerkers, houdt met slimme technologie bij waar je bent, met wie je bent en naar welke optredens je gaat. Die informatie was te zien in een dagelijkse Facebook-update, met een illustratie van de looproute van die dag. Naderhand werd alles in een persoonlijk festivalreport gegoten dat, samen met een spotify playlist van alle bezochte optredens, een paar dagen na Lowlands per e-mail is verstuurd. Of daar behoefte aan is? 106.437 check-ins zijn het bewijs.

Special features
Ook de special features die Nedap speciaal voor Lowlands heeft ontwikkeld, vonden gretig aftrek. Zo konden bezoekers hun kwijtgeraakte vrienden gemakkelijk terugvinden met de friend finder die bij de stand van Nedap te zien was. En Nedap heeft nog meer bedacht om het beste uit Lowlands te halen. Neem de mogelijkheid om in te checken bij de Message to the Future, waar bezoekers berichten konden inspreken aan zichzelf, die op een willekeurig moment in de toekomst per email worden verstuurd. Daar is maar liefst 516 keer gebruik van gemaakt.

Van de uitdagende opdrachten die door Nedap’s bucket-list generator werden verzameld, zijn er tijdens deze editie zelfs 378 vervuld. Ook bij de vernieuwde Group Jump was het druk: 3.189 van de 5.435 foto’s die Nedap heeft geregistreerd, waren Group Jumps. Met de officiële Lowlands app konden bezoekers direct foto’s uploaden en toevoegen aan hun report.

Hotspot
Ondertussen was het bij het knaloranje Nedap’s Memory Meeting Point alle dagen feest. Overdag werden in de Silent Disco exclusieve setjes van Lowlands dj’s ten gehore gebracht. En als ’s avonds het laatste optreden in de Heineken tent was afgelopen, kwamen bij Nedap de bekende karaoke knallers uit de speakers om de sfeer erin te houden.

Feitjes op een rij
Dit jaar waren alle 12.000 polsbandjes uitgedeeld en werd maar liefst 106.437 keer ingecheckt. Er werden 516 messages to the future verzonden en 378 bucket-list challenges completed. Nedap heeft 5.434 foto’s geregistreerd, waarvan 1.732 gemaakt door fototeams en 3.189 Group Jumps. Uniek aan deze editie: de 2 sollicitatiegesprekken, die backstage op de heuvel achter de Alpha plaatsvonden.

Klik hier om de aftermovie te bekijken.

Fotocredits: De Fotomeisjes

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!