Back Back Nieuws

Meer dan 100 miljoen euro aan auto's in de ArenA

23 mei 2015
Het team van de Gumball 3000 is in Nederland geweest. Tientallen wereldsterren kwamen dinsdag 26 mei 2015 in hun supercars naar de Amsterdam ArenA. Volgens de organisatie een uniek evenement voor Nederland: ‘Want niet eerder is het hier voorgekomen dat 150 schitterende bolides zich op één plek verzamelen. Deze 150 supercars en Dutch supercars samen vertegenwoordigen een waarde van ruim honderd miljoen euro,’ zegt Maximillion Cooper, de organisator en bedenker van de Gumball 3000. Ter vergelijking, dit is meer dan alle salarissen opgeteld van de voetbalspelers van bijvoorbeeld FC Barcelona of Real Madrid.

Peperdure supercars
De lijst van bolides mag indrukwekkend genoemd worden. De Gumball cars, die op 26 mei aanstaande de Amsterdam ArenA inrijden, zijn onder andere de Koenigsegg CCXR, Rebellion R2K, Rolls Royce Phantom Drophead, 1969 Camaro, Ferrari 458 Liberty Walk, Porsche 918 Spyder, Mercedes AMG Black Series, McLaren 650s Spider, Mercedes AMG GT’s, Lamborghini Huracan, Lamborghini LP 700-4 Aventador, Bentley Mulsanne Speed en de McLaren P1. Al deze super-de-luxe bolides hebben een waarde van gemiddeld vier ton per auto met uitschieters tot ruim één miljoen euro.

Deze peperdure supercars worden bestuurd door wereldsterren als Tony Hawk, Dolph Lundgren, Jon Olsson, David Hasselhoff, The Alchemist, Gigi Hadid, Johnny Knoxville en vele anderen. Zij waren de gehele avond in de Amsterdam ArenA aanwezig. De presentatie van deze avond was in handen van Eddy Zoey die hen op podium naar hun ervaringen vroeg. Deze avond werd afgesloten met een optreden van DJ Afrojack.

Autorally met wereldsterren
De Gumball 3000 is een autorally waarbij wereldsterren in zeer luxe auto’s de wereld over reizen. De start van de Gumball 3000 was op 23 mei in Stockholm. Via Oslo en Kopenhagen arriveerden de peperdure bolides op 26 mei in Amsterdam. Na het enorme feest van Gumball at the ArenA in Amsterdam vertrok het volledige gezelschap naar San Francisco om op 30 mei in Las Vegas te finishen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!