Back Back Nieuws

Medewerkers Hilton Worldwide laten passie voor service zien

10 november 2012
De werknemers van Hilton Worldwide doen van 11 tot en met 18 november in 90 landen mee aan de eerste Global week of Service van het bedrijf. Dit evenement bestaat uit honderden projecten over de hele wereld waar meer dan 300.000 medewerkers van 3.900 locaties hun passie voor gastvrijheid en service laten zien door het meehelpen bij verschillende vrijwilligersprojecten in hun lokale gemeenschap.

Eerbetoon
Hilton Worldwides Global Week of Service is ingevoerd als eerbetoon aan het vrijwilligerswerk dat het bedrijf het hele jaar door verricht en brengt de visie van het bedrijf – ‘fill the earth with the light and warmth of hospitality’ – tot uiting. Dit borduurt voort op wat oprichter Conrad N. Hilton heeft neergezet op het gebied van dienstverlening en verantwoordelijkheid naar anderen. Het grootste jaarlijkse vrijwilligersevenement van het bedrijf brengt teamleden van alle steden waar Hilton Worldwide actief is samen en maakt het mogelijk voor hen om hun expertise op het gebied van gastvrijheid en dienstverlening in te zetten voor de meest urgente behoeften van de maatschappij.

Buiten de hotelmuren
‘Iedere dag zetten de teamleden van Hilton Worldwide hun tijd, talent en energie in om miljoenen hotelgasten over de hele wereld in de watten te leggen, en tijdens de Global Week of Service brengen we diezelfde gastvrijheid ook over op individuen en gemeenschappen buiten onze hotelmuren,’ zegt Christopher J. Nassetta, directeur en Chief Executive Officer van Hilton Worldwide. ‘Net als dat uitzonderlijke dienstverlening fundamenteel is om een positieve gastervaring te creëren, is vrijwilligerswerk van het grootste belang om een sterke bedrijfscultuur te ontwikkelen, de banden met onze lokale omgeving te versterken en zo ook onze wereldwijde groei te stimuleren.’

Een greep uit de projecten in Nederland
Hilton Den Haag organiseert een ‘Ready, Steady, Cook!’ Master Class met chef-kok Edwin van den Heijkant voor de studenten van de Francois Vatel School op maandag 12 november. Daarnaast gaan de medewerkers van Hilton Den Haag op vrijdag 16 november warme chocolademelk en badeendjes verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Papageno Stichting, die kinderen met autisme helpt.

Het Management Team van Hilton Rotterdam gaat op dinsdag 13 november het Weena in Rotterdam schoonmaken en deelt op donderdag 15 november heliumballonnen uit aan mensen op het Centraal Station. Deze mensen worden aangespoord op weg naar werk minstens drie mensen goedemorgen te wensen alvorens de ballon op te laten. Zowel de vinder van het kaartje aan de ballon als degene die hem opgelaten heeft maken kans op een overnachting in het hotel.

Hilton Garden Inn Leiden steunt de VoorleesExpress Leiden voor kinderen met een taalachterstand. Op zaterdag 17 november vindt de VoorleesExpress plaats in het hotel en gaan de teamleden voorlezen om de taalontwikkeling van de kinderen te stimuleren.

Hilton Schiphol wil de lokale kinderen informeren over de belangrijkheid van gezond eten en gaan op maandag 12 november fruit uitdelen op de basisschool Tabitha in Hoofddorp.

Gedurende de Global Week of Service worden de werknemers aangemoedigd hun persoonlijke verhalen over dienstverlening en gastvrijheid via verschillende kanalen te delen. Foto’s en verhalen van evenementen van Hilton Worldwides Global Week of Service worden tijdens deze week op hiltonworldwide.com/serve, de Hilton Worldwide Facebook-pagina en het @HiltonWorldwide Twitter-account geplaatst.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!