Back Back Nieuws

MECC Maastricht lid branchevereniging UFI

20 december 2016

De internationale brancheorganisatie UFI heeft officieel ingestemd met de toelating van MECC Maastricht als volwaardig lid. UFI is de vereniging van werelds grootste beursorganisatoren, beursgebouwen, internationale beursverenigingen en geselecteerde partners van de beurzenindustrie. UFI’s belangrijkste doel is het vertegenwoordigen, promoten en ondersteunen van de zakelijke belangen van haar leden en de beurzenindustrie. MECC Maastricht heeft in UFI dé partner gevonden om haar locatie en beurzen internationaal nog beter op de kaart te zetten.

Keurmerk

UFI vertegenwoordigt meer dan 550 organisaties in 84 landen over de hele wereld. Bijna negenhonderd internationale vakbeurzen zijn drager van het ‘UFI approved label’, een kwaliteitsgarantie voor zowel bezoekers als exposanten.
 
Het toelatingstraject heeft enkele maanden geduurd, waarbij onder andere referenties van TEFAF, Internationale Jaarbeurs van Vlaanderen en MCH GroupAG Bassel en CLC Vecta ingediend zijn. Een onafhankelijke partij heeft de procedure en ingebrachte stukken beoordeeld. Frank Mimpen, commercieel directeur MECC Maastricht, is verheugd met het lidmaatschap: ‘MECC Maastricht is een internationale venue. Er vinden hier jaarlijks meer dan 30 internationale beurzen en congressen plaats. Naast de praktische voordelen van het lidmaatschap wordt UFI vanwege de strenge toelatingseisen en onafhankelijke toelatingsprocedure gezien als internationaal keurmerk. Dat is een mooie bevestiging van de kwaliteit en service waar wij voor staan.’

MECC Maastricht

MECC Maastricht faciliteert en organiseert al meer dan 30 jaar congressen, evenementen, tentoonstellingen, beurzen, diners en meerdaagse evenementen. De venue biedt 30.000 m2 expositieruimte, een compact congrescentrum bestaande uit 3 overlappende etages, 2 grote auditoria tot 1.700 personen, een multifunctionele Expo Foyer (tot 2.000 personen theater), meer dan 30 break out zalen en 2.000 parkeerplaatsen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!