MCO: 75 jaar muziek en verwantschap met het bedrijfsleven MCO: 75 jaar muziek en verwantschap met het bedrijfsleven
Back Back Locaties

MCO: 75 jaar muziek en verwantschap met het bedrijfsleven

22 januari 2020

Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) in Hilversum is het dagelijks huis van het Radio Filharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor en Metropole Orkest. Naast een thuisbasis voor deze wereldberoemde orkesten, biedt de monumentale locatie nog veel meer. Zo zijn er de spraakmakende concertprogramma’s met topsolisten en topensembles, is er Muziekcafé Elling en verhuurt het MCO de hoogwaardige en sfeervolle zalen en studio’s ook voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen. 

75 jaar muziekgeschiedenis om van te profiteren

Het MCO viert dit jaar het 75-jarig jubileum van zowel het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor als het Metropole Orkest, allen vlak na de bevrijding in 1945 opgericht. Tijdens het Nieuwjaarsconcert van de gemeente Hilversum heeft het Radio Filharmonisch Orkest de jaarlijks toegekende Gouden gemeentespeld uitgereikt gekregen door de burgemeester en ook het Groot Omroepkoor ontvangt deze later in het jaar. Een van de mooie, en vele, bekroningen van 75 jaar topmuziek vanuit het Muziekcentrum van de Omroep. Iets om trots op te zijn, en om te delen. En dat is precies wat het MCO het liefst doet.

Hoe zaken en muziek samenkomen

Wie het gebouw betreedt, voelt het direct: hier draait werkelijk alles om muziek. Een beleving waar menig muziekliefhebber van zal genieten, maar ook de zakelijke klant kan hier zijn hart ophalen. Het MCO weet, door al 75 jaar het huis voor toporkesten te zijn, als geen ander hoe het er altijd weer op aankomt om van het begin tot eind te ontzorgen. Een absolute verademing voor zakelijke klanten die op zoek zijn naar een eventlocatie met oog voor sfeer én zakelijkheid.

Repetitiebezoek, workshop en masterclass

Vanzelfsprekend behoort het huren van een werkstudio voor een bijeenkomst of evenement tot de mogelijkheden, maar ook de bijeenkomst voorzien van een muzikaal moment is bij het MCO een optie. Denk aan een break-out met repetitiebezoek, een muzikale workshop of een masterclass dirigeren. Het Muziekcentrum van de Omroep doet er werkelijk alles aan om dergelijke wensen passend te maken binnen de - terecht - strakke planning van de dagelijkse repetities. Musici zijn namelijk ook zakelijk ingesteld: repetitietijd is kostbaar.

Een muzikale inleiding op een congres: het kan

Een andere mogelijkheid is een inleiding te laten verzorgen door één van de topmusici over een concert dat in de toekomst plaatsvindt. Dergelijke inleidingen zijn reeds populair voorafgaand aan de concerten in TivoliVredenburg Utrecht en het Concertgebouw in Amsterdam. Een unieke manier om de klanten of zakelijke relaties al tijdens de opmars naar een zakelijk evenement te verbinden aan het thema of de inhoud en na afloop wellicht te verrassen met een ticket voor het concert.

Globe Centrum voor Kunst en Cultuur

Globe Centrum voor Kunst en Cultuur is de muziek- en cultuuropleiding van Hilversum en omgeving. Hier geven conservatoriumgekwalificeerde musici naast hun werk in gerenommeerde ensembles muziekles aan jong en oud. Ook deze topmusici kunnen creatief gekoppeld worden aan zakelijke evenementen. Overigens is het MCO niet onopgemerkt gebleven: vorig jaar bezocht premier Rutte op zijn verjaardag het gebouw en haar bewoners en zag in de talentenklas met eigen ogen hoe kinderen die hogerop willen komen in de muziekwereld er een veilige plek vinden om te werken aan hun talent en ambitie.

Goed eten en fijn samenkomen in Muziekcafé Elling

En dan is er ook Muziekcafé Elling, een voor iedereen toegankelijk café middenin het gebouw. Hier kunnen gasten terecht voor een korte afspraak of zakelijke lunch en kunnen zakelijke evenementen informeel worden geopend en afgesloten met een borrel. Het Muziekcentrum van de Omroep heeft sinds dit jaar een nieuwe cateringpartner: FAJÉ catering & events. Samen met hen en de gehele staf kijkt het MCO ernaar uit om alle bezoekers – zakelijk of niet, op deze monumentale locatie volledig onder te dompelen in de wereld van muziek én gastvrijheid.

Door > Irene Campfens

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!