Back Back Nieuws

Mbo docenten in Spoorwegmuseum voor bijzondere studiedag

18 maart 2015
Noordhoff Uitgevers koos voor Het Spoorwegmuseum als locatie voor het NU Methoden Congres. Tijdens dit congres werden mbo docenten bijgepraat over ontwikkelingen binnen het onderwijs en kon men zich verdiepen in de diverse lesmethoden. Noordhoff Uitgevers zocht een inspirerende omgeving om hun klanten te trakteren op een bijzondere dag. Uit de positieve evaluatie blijkt dit goed gelukt te zijn.

Inhoudelijk
Op het NU Methoden Congres werd de vlag uitgestoken voor de complete lijn aan lesmethoden voor het mbo van educatieve uitgeverij Noordhoff. Voor de generieke vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap ontwikkelde Noordhoff de NU Methoden waarbij al deze vakken een zelfde opbouw hebben: één doel, één structuur, één didactiek. Docenten maakten in Het Spoorwegmuseum kennis met het lesmateriaal en werden bijgepraat over de nieuwe wet- en regelgeving. Tijdens inhoudelijke werkgroepen kregen docenten verdieping op de verschillende onderwerpen. Zo gaf het debat instituut een inspirerende workshop met praktische handreikingen waar de docenten meteen mee aan de slag konden.

Meer cachet
De vele zakelijke ruimtes van Het Spoorwegmuseum bieden klanten zoals Noordhoff alle gelegenheid een dergelijke gevarieerde dag te organiseren. De bedrijfsschool van het museum, waar de plenaire sessie plaatsvond, beschikt over een ruime foyer die als ontvangstruimte fungeert. Voor de werkgroepen werden de andere ruimtes van het museum benut, zoals de wachtkamers in het antieke Maliebaanstation. Tussen de sessies door werden de gasten getrakteerd op een rondleiding langs de topstukken van Het Spoorwegmuseum. Voor Ans Castelein van Noordhoff Uitgevers was dit ook de reden om voor Het Spoorwegmuseum te kiezen: ‘We wilden onze mbo docenten een inhoudelijk inspirerende dag in een bijzondere omgeving bieden. Dan heeft Het Spoorwegmuseum wel iets meer cachet dan een standaard zalencentrum. De treinen zijn erg imposant en spreken tot de verbeelding. De evaluatie leverde dan ook veel positieve reacties op.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!