Maximevents organiseert Hartekind Polar Bear Challenge Maximevents organiseert Hartekind Polar Bear Challenge
Back Back Nieuws

Maximevents organiseert Hartekind Polar Bear Challenge

08 februari 2022

Meer dan 35 deelnemers hebben zich voor de eerste editie aangemeld. Tijdens de Hartekind Polar Bear Challenge zetten deelnemers zich in voor het ophalen van sponsorgelden voor het Outreach Onderzoek van Stichting Hartekind. Tijdens deze challenge zwemmen of dippen deelnemers in de periode van 1 november 2021 t/m 31 maart 2022 twee keer per maand in koud buitenwater. Échte Polar Bears dus!

Gezondheidsvoordelen & sponsorgeld

Officieel is het initiatief voor de Polar Bear Challenge overgewaaid uit Engeland. Initiatiefneemster Pauline Barker weet al meerdere jaren deelnemers zo gek te krijgen zich te committeren aan deze challenge. Het is mooi om te zien dat het zwemmen in koud buitenwater ook veel gezondheidsvoordelen oplevert. Win-win! 

Maximevents

In Nederland organiseert Maximevents in opdracht van Stichting Hartekind deze challenge. Het doel is om € 30.000 op te halen voor onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Mark Hazekamp, kinderhartchirurg en bij de meeste hartekinderen en ouders wel bekend, doet ook mee. Daarnaast zijn er ook meerdere collega’s uit het LUMC die zich hebben ingeschreven voor deze uitdaging. Alle fanatieke deelnemers motiveren en inspireren elkaar middels een groepsapp. Er worden wekelijks foto’s gedeeld, uiteraard mét Hartekind muts.

Wil je de deelnemers een hart onder de riem willen steken door middel van een donatie? Dat kan! Doneren aan Mark Hazekamp of één van de andere deelnemers kan hier.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!