Back Back Nieuws

Maxime Verhagen opent kraanwatertappunt tijdens TEDx Binnenhof

05 juli 2012
Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) heeft tijdens TEDx Binnenhof een kraanwatertappunt van Join the Pipe op het Plein in Den Haag geopend. Inwoners en bezoekers van de Den Haag kunnen hier voortaan gratis hun waterflesje vullen.

 

Drinkwaterproject Bangladesh

Zo’n 500 TEDx aanwezigen, inclusief Prins Willem Alexander en Prinses Máxima waren voorzien van een Join the Pipe drinkwaterfles die zij na afloop konden kopen. Van de opbrengst is het Join the Pipe kraanwater tappunt op het Plein 4, alsmede een drinkwaterproject in Bangladesh gefinancierd. In 2010 heeft TEDx op dezelfde wijze het allereerste Join the Pipe tappunt op het Leidseplein in Amsterdam gefinancierd.

 

Bijdrage leveren aan beter milieu

Door een Join the Pipe tappunt te plaatsen kunnen gemeenten en bedrijven laten zien dat ze een bijdrage leveren aan een beter milieu en aan een eerlijke verdeling van drinkwater in de wereld. Join the Pipe financiert voor ieder kraanwater tappunt ook een waterproject in een ontwikkelingsland.

 

Duurzaam kraanwater

Het kraanwater in Nederland is van topkwaliteit, duurzaam en zorgt voor minder afval. Jaarlijks worden in Nederland 182 miljoen plastic flesjes weggegooid (500.000 per dag), terwijl het kraanwater in Nederland tot het beste van Europa behoort.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!