Back Back Nieuws

Maximale uitdaging aangaan voor Artsen zonder Grenzen

02 april 2015
Het Amsterdamse Bos vormt in de nacht van 16 op 17 oktober het toneel voor een bijzonder evenement: de Survival Games. 40 teams gaan een zware 12-uur durende challenge aan waarin ze een beroep moeten doen op hun fysieke én mentale kracht. De 160 deelnemers gaan deze intense uitdaging niet alleen voor zichzelf aan: hiermee halen zij geld op voor de medische hulporganisatie Artsen zonder Grenzen. Het is de eerste keer dat dit event wordt georganiseerd.

Van 10 uur 's avonds tot 10 uur 's ochtends worden de teams geconfronteerd met onverwachte, nieuwe uitdagingen, vergelijkbaar met die waar Artsen zonder Grenzen hulpverleners mee te maken hebben. Ook fysiek worden zij op de proef gesteld: reken op flinke afstanden fietsen en hardlopen. De uitdaging in het kort: de regio Amsterdam wordt getroffen door een onbekend virus en in quarantaine geplaatst. Aan de teams de taak in te grijpen. Cruciaal is dat zij snel handelen onder grote druk, strategisch denken, organiseren en samenwerken. De Survival Games geven een indruk van de cruciale eigenschappen waar je over moet beschikken als je voor Artsen zonder Grenzen op een missie gaat.

Praktische info
De Survival Games worden gehouden van vrijdag 16 op zaterdag 17 oktober 2015, van 22.00 tot 10.00 uur. Er is ruimte voor 40 teams, elk team bestaat uit 4 personen. Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn ten tijde van het evenement. Inschrijven kan tot en met 31 mei. Inschrijfgeld per persoon bedraagt 100 euro; doel is hiermee de kosten voor het evenement te dekken. Daarnaast moet ieder team minimaal 2.500 euro aan sponsorgeld ophalen voor Artsen zonder Grenzen.

Organisatie Survival Games
Stichting Sporters in Actie organiseert sportieve evenementen ten bate van het goede doel. Sinds 2012 heeft de stichting diverse succesvolle evenementen georganiseerd. De Survival Games zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met Artsen zonder Grenzen. Om de deelnemers optimaal voor te bereiden voor 16/17 oktober organiseert Sporters in Actie speciale trainingen.

Fotocredits: Jeroen Oerlemans

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!