Back Back Nieuws

Masterclass Vega Sicilia op Landgoed Wolfslaar

21 augustus 2009
In het kader van het 10-jarig bestaan organiseert Landgoed Wolfslaar in Breda op dinsdag 8 september aanstaande - in samenwerking met Le Vin en Direct -, een masterclass Vega Sicilia, inclusief een wijnmakersdiner in Wolfslaar Restaurant. De masterclass wordt gegeven door een representant van Vega Sicilia. Ook keldermeester Xavier Ausás heeft toegezegd aanwezig te zijn, tenminste als de oogstomstandigheden in Spanje dit toelaten.

De masterclass op 8 september begint om 17.30 uur. De keldermeester van het Spaanse wijnhuis vertelt gepassioneerd over de achtergronden van Vega Sicilia. De deelnemers van de masterclass hebben de Nederlandse primeur om te proeven van de nieuwe jaargangen Valbuena, Alion, Pintia en Unico. Deze laatste komt uit 1999 en heeft 10 jaar de tijd gekregen om te rijpen. De deelnemers kunnen voluit vragen stellen en zijn in de gelegenheid om via Le Vin en Direct een voorintekening te plaatsen op de wijnen. De masterclass wordt gehouden in het Engels, waarbij tevens een en ander in het Nederlands wordt vertaald.

Aansluitend op ‘het voorproeven’ volgt omstreeks 19.30 uur een aperitief waarbij u persoonlijk kennis kunt maken met de wijnmaker van Vega Sicilia. Voor het diner stelt meesterkok Maarten Camps een prachtig viergangen wijnmakersmenu samen. De keuze uit de exclusieve wijnen van Vega Sicilia die tijdens het diner worden geschonken, is gemaakt door sommelier Jeroen Smeenk.


Bodegas Vega Sicilia behoort tot de absolute top van de wijnwereld. De wijn, al een lange tijd het vlaggenschip van het wijnland Spanje, wordt – omwille van het behoud van de smaak – eigenlijk nooit in de zomer vervoerd. De wijnen die worden geproefd tijdens de masterclass zijn bij wijze van hoge uitzondering wel vervoerd in het zomerseizoen. De nieuwe jaargangen van Vega Sicilia zijn tot eind oktober alleen bij Wolfslaar Restaurant te proeven.

Kosten per persoon

Masterclass Vega Sicilia € 65,00
Wijnmakersdiner inclusief aperitief, viergangendiner, wijnarrangement,
tafelwater en koffie met friandises € 125,00
Masterclass & Wijnmakersdiner € 150,00

Reserveren voor de masterclass en/of wijnmakersdiner kan via telefoonnummer 076-5608000.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!