Back Back Interview

Martijn Bax: ‘Wees niet bang om je kennis te delen’

04 juli 2012

Benieuwd naar de human interest-verhalen van branchegenoten? Zoals: waar halen zij inspiratie vandaan, wat was hun grootste blunder en welke gouden tip willen ze delen? De rubriek Event Personality geeft een kijkje in het leven van vakgenoten. Maak deze week kennis met Event Personality Martijn Bax, eigenaar van Bax Projects.

Wie is Martijn Bax?
Roepnaam Martijn, al gebruiken veel mensen ‘Hé Bax’ om mijn aandacht te krijgen. Ik ben vader van Dominique (3 jaar) en een zoon is op komst. Getrouwd met mijn meisje Marie-Sophie. In de schaarse vrije tijd geniet ik van de sterke band van het gezin. Daarnaast gek op skiën, motorrijden en duiken.

Kort bedrijfsprofiel:
Bax Projects zorgt voor realisering van bijna ieder communicatievraagstuk. Van visuele blikvanger tot evenementenorganisatie. Waar de behoefte van de opdrachtgever ook ligt, wij bieden toegevoegde waarde door innovatieve oplossingen en daadkracht.

Mijn motto:
1) Uitgaan van je eigen kracht;
2) Breng alles terug naar de basis;
3) Werk vanuit partnerschap samen met alle partijen.

Het mooiste evenement dat ik georganiseerd heb:
Dit is toch wel een van de meeste gestelde vragen, het antwoord moet ik jullie toch echt schuldig blijven. In de afgelopen 15 jaar zijn we bij zoveel mooie producties betrokken geweest. Wanneer kun je een productie als zodanig bestempelen? In mijn geval zijn dat de momenten waarbij je naar huis rijdt, als de laatste leverancier is vertrokken en alle puzzelstukjes perfect in elkaar zijn gevallen. Iedereen is tevreden: van gasten, opdrachtgever tot leveranciers. Vaak ben ik dan blij en trots en tegelijk verdrietig, omdat  het weer achter de rug is. 

Hoe ik de toekomst van de evenementenbranche zie:
Met de snelle veranderingen in de wereld is ook ons vak volop in beweging. Andere tijden vragen ook om andere oplossingen. Het is zaak om continu mee te kunnen blijven groeien met de nieuwe behoeften van opdrachtgevers . Ik verwacht dat in de toekomst voor het ontwikkelen en realiseren van evenementen en communicatie steeds vaker wisselende teams van specialisten worden geformeerd. Altijd de juiste man of vrouw op de juiste plaats.

Ben ik geworden wat ik had willen zijn?
Ja!

Waar ik mijn inspiratie vandaan haal?
Inspiratie vind ik in alles om mij heen. Een kwestie van ogen en oren openhouden, op zoek gaan en veel informatie absorberen. Nieuwsgierig blijven.

Mijn droom:
Gezond oud worden samen met de liefde van m’n leven en onze kinderen. En op die leeftijd nog steeds de puurheid en emoties van het leven kunnen ervaren.

Ik bewonder uit de evenementenbranche:
Uit de branche kan en wil ik niet specifiek iemand benoemen. Ik bewonder mensen die met bevlogenheid aan het werk zijn en dat in alle oprechtheid doen, zonder enige vorm van (vervelende) arrogantie. Samenwerkers.

Mijn gouden tip die ik altijd toepas in mijn vak/tijdens evenementen:
Eigenlijk zijn we hier weer terug bij de drie punten die ik heb benoemd bij mijn motto. Een aanvullende tip is: kalmte kan je redden. Dat zijn letterlijk de woorden die ik vanuit mijn opvoeding heb meegekregen. En het werkt echt. De som ‘kalmte’ en ‘overzicht’ heeft ‘controle’ als resultaat.

Deze (publieks)evenementen staan steevast in mijn agenda:
Ieder festivalseizoen zoek ik weer een aantal mooie events uit. Sommige zijn vaste prik, maar er is ook ruimte voor het bezoeken van nieuwe evenementen. Over het algemeen samen met vrienden.

Mijn grootste hobby:
Stemacteren. Zoals veel mensen in deze wereld besteed ik er veel te weinig tijd aan. Hoe geweldig is het om met je stem te kunnen en mogen werken. Voice-overs, commercials en animaties inspreken. Echt zo leuk!

Favoriete boek, tijdschrift en tv-programma:
Ik ben geen boekenwurm, hou wel van interessante onderwerpen en succesverhalen. Wat ik geweldig vind zijn de boeken van Roger E. Allen. Het eerste boek (en nu niet lachen) ‘Winnie-de-Poeh en Management’ is een genot om te lezen. Een boek waarin een Zeer Belangrijke Beer en zijn vrienden kennis maken met een Zeer Belangrijk Onderwerp…

Favoriete vakantieland en –stad:
Ibiza

Van deze muziek ga ik helemaal los:
Mijn muzieksmaak is breed. Nummers van Rames Shaffy en Kane staan in mijn top-10. Maar ook een keer los gaan op dance, daar is toch echt niets mis mee.

De grootste blunder:
Om een SMS met een liefdesverklaring voor Marie-Sophie per ongeluk naar een opdrachtgever te sturen…

Hoe ‘social media’ ben ik?
Ondertussen aangesloten bij Facebook, Twitter, LinkedIn etc. Ik deel niet iedere seconde van mijn leven met de wereld. Zou ook geen beeld willen schetsen dat mijn leven mooier, beter of interessanter is dan dat het is. Ik heb het gewoon naar mijn zin en als ik iets wil delen dan doe ik dat. Ben onbewust tussendoor wel een beetje een Facebook-voyeur.

Over 5 jaar… :
Ben ik bijna 40. Een mooie leeftijd om nog volop actief bezig te zijn met mooie projecten en dat  hopelijk met een mooi team om me heen.

Wat niemand van mij weet/verwacht:
Dat ik niet graag mijn verjaardag vier?

Wat ik nog graag kwijt wil aan de branche:
Kijk en denk vooruit, wees flexibel, zie en adopteer mogelijkheden en het allerbelangrijkste wees niet bang om je kennis te delen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!