Back Back Nieuws

Markt op de Horecava is uit haar jasje gegroeid en verhuisd

06 december 2011
Voor de vijfde keer op rij kunnen vakbezoekers zich laten inspireren van maandag 9 t/m donderdag 12 januari 2012 op MARKT, georganiseerd door De Kweker in samenwerking met Amsterdam RAI. Op het marktplein, geïnspireerd door markten als de Boqueria in Barcelona en Borough Market in London, treffen bezoekers een vijftigtal leveranciers van bijzondere, verse, ambachtelijke, traditionele en innovatieve delicatessen uit binnen- en buitenland.

MARKT is gegroeid
MARKT is na vier succesvolle edities uit haar voegen gegroeid en verhuisd naar hal 4 in het Europacomplex. Vanwege het vijfjarig jubileum van MARKT op de Horecava wordt groot uitgepakt: proeverijen, boekpresentaties, culinaire workshops en een spectaculaire wedstrijd zorgen voor een complete invulling van een bezoek aan MARKT. Uiteraard komen er ook een aantal bekende chef-koks het team van De Kweker versterken in de live-keuken op het centrale plein. Op dit plein wordt de hele dag druk gekookt en gedemonstreerd. De Kweker biedt met MARKT ook de kleinere leveranciers een kans om hun assortiment bij de bezoeker onder de aandacht te brengen.

Een tipje van de sluier van het programma van MARKT:

Geeta’s brengt de Indiase keuken naar Nederland
Geeta Samtani is een 78 jarige vrouw met vele passies waaronder die voor producten uit de Indiase keuken. Energievol schitterde Geeta jarenlang op het witte doek als Bollywood-ster en met diezelfde energie, maar deze keer op MARKT, straalt ze met haar eigen gemaakte Indiase producten. Een Ayurvedische levensstijl en haar passie voor food resulteerden in een innovatieve productrange bestaande uit chutneys, regionale sauzen, marinades en spice.

Broodvlechten met Carl Siegert
Bakkerij Carl Siegert maakt al vier generaties de lekkerste ambachtelijke broodspecialiteiten met vrijwel uitsluitend biologische ingrediënten die tot aan de oorsprong te traceren zijn. Tijdens de workshop broodvlechten op MARKT worden de mouwen opgestroopt en gaan beide handen het bloem in. Van bloem tot brood is het motto. Het zelfgemaakte brood wordt ter plaatse gebakken en kan aan het eind van de dag worden opgehaald. Naast deze workshop, die overigens de hele dag door te volgen is, onthult Carl Siegert op MARKT zijn nieuwste vondst: 'broodstaart'.

Communicatie
Meer weten over Geeta en Carl Siegert? Kijk op de website van De Kweker of volg de levensmiddelengroothandel via Twitter. In de loop naar de Horecava laat De Kweker op een wekelijkse basis informatie los met betrekking tot het programma.

B.V. Levensmiddelengroothandel 'De Kweker'
De Kweker is een groothandel in levensmiddelen die zich uitsluitend richt op de professionele ondernemers in levensmiddelen. In geheel West-Nederland biedt zij haar klanten een totaalassortiment van ruim 25.000 producten. Het assortiment is constant in beweging om klanten optimaal van dienst te zijn. Het uiteenlopende productaanbod wordt door eigen inkopers vanuit Nederland en de hele wereld naar de verkoopvloer gehaald. Het assortiment omvat dan ook vele producten die rechtstreeks door De Kweker zijn geïmporteerd. De Kweker heeft zelfbedieningsvestigingen in Amsterdam en Purmerend, maar klanten kunnen hun producten ook bezorgd krijgen. Kijk voor meer informatie over De Kweker op www.kweker.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!