Back Back Nieuws

Market Wizards winnaar OffShore Rib Rally 785

10 december 2008
Team Amsterdam – Market Wizards mag zich de winnaar noemen van de Caribbean Edition van de OffShore Rib Rally 785. Deze rally is van zondag 30 november tot en met zaterdag 6 december gehouden rond de eilanden Bonaire en Curaçao. Team Amsterdam – Market wizards heeft continue goed gepresteerd en één rally gewonnen. Daarmee legden zij de basis voor de eindoverwinning.

De rally begon tumultueus. Na de eerste rally werden een drietal teams gediskwalificeerd, dit omdat zij niet het juiste parcours hadden gevaren. Het management van de rally kan dit nagaan door de navigatieapparatuur die op de boten is geïnstalleerd uit te lezen. Eén van deze gediskwalificeerde teams wist zich goed te revancheren, team Samsung heeft uiteindelijk nog de tweede plaats kunnen bemachtigen.

Een ander interessant team was team aSRM, het Nederlandse selectieteam. Zij wisten onder leiding van Tom Coronel een aantal rallies te winnen. Voornamelijk de rallies waar het op conditie aankwam, met zwem en loop onderdelen waren een prooi voor deze getrainde jongens. Lange tijd was er een heftige strijd tussen de uiteindelijke winnaars; team Amsterdam – Market Wizards en het selectieteam.

Team aSRM verspeelde echter alle kansen op de eindoverwinning door in de voorlaatste rally net iets teveel risico te nemen. Het team ging voluit en eiste ook het maximale van de motor. Bij een zware klap op het water brak de motor geheel af en vlogen alle vier de racers overboord. In de laatste rally startte zij nog wel met een nieuwe boot, maar konden helaas de tweede plaats ook niet meer vasthouden en moesten genoegen nemen met een derde plaats in het eindklassement.

De rally kende een aantal heftige dagen, maar zowel de racers als de supporters hebben kunnen genieten van een geweldige week. Er waren verschillende hotspots op zowel Bonaire als Curaçao opgenomen in het programma. Zo waren er lunches op mooie plaatsen als Jibe City, Klein Curaçao, Fuik Baai en Zanzibar. Tijdens de lunch op Jibe City is er een cheque overhandigd aan de Sea Turtle Foundation, een goed doel dat door de Rib Rally wordt gesponsord. Tijdens de zogeheten Sea Turtle Run streden de racers in plaats van in de boot op een andere manier. Met peddelen, running en kayaking konden ze speciale punten verdienen.

Na een totaal van acht rallies en drie speciale onderdelen, te weten het technisch parcours, de Sea Turtle Run en de Super Jet estafette, mag Team Amsterdam – Market Wizards zich dus winnaar noemen. Het team bestaat uit Ebe van Riessen, een geslaagd zakenman in de vastgoedbranche en effectenhandel. Daarnaast zitten in het team Peter Bijvelds, de bekende Nederlanse rally coureur, Gert van der Valk, Kay van de Meerendonk en Joost Voorbrood.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!