The Market Hotel aan Grote Markt in Groningen open op 1 meiThe Market Hotel aan Grote Markt in Groningen open op 1 mei
Back Back Nieuws

The Market Hotel aan Grote Markt in Groningen open op 1 mei

23 april 2021

Aan de Grote Markt in het stadscentrum van Groningen wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw hotel dat historische trapgevels combineert met moderne architectuur. The Market Hotel is de nieuwste aanwinst van WestCord Hotels dat hiermee het 15e hotel opent. De hotelgroep begon in 1968 met Hotel de Wadden op het Waddeneiland Vlieland en is uitgegroeid tot een gerenommeerde hotelgroep waarvan ook Hotel New York in Rotterdam en Hotel Jakarta Amsterdam onderdeel uitmaken. The Market Hotel opent op 1 mei haar deuren voor toeristen, zakelijke bezoekers, buurtbewoners en inwoners van Groningen.

Slotstuk aan de Grote Markt

Met de toevoeging van The Market Hotel aan de oostwand van de Grote Markt is de gemeente klaar met de transformatie van de Grote Markt. WestCord Hotels is als hotelpartner sinds 2016 betrokken bij het project en het hotel is ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed. De Berlijnse architect Thomas Müller heeft het hotel ontworpen. Via een publieksstemming tijdens het Groningse festival Let’s Gro in 2017 konden de inwoners stemmen op drie verschillende ontwerpen waarna de keuze is gevallen op het ontwerp van klassieke trapgevels met eigentijdse architectuur. Extra bijzonder aan het ontwerp is dat de bakstenen voor de gevel gemaakt zijn in Oude Pekela, het geboortedorp van oprichter Harry Westers.

The Market Hotel

The Market Hotel heeft op de begane grond een groot restaurant met twee terrassen aan de Grote Markt en de Nieuwe Markt en een eigen bakkerij. Er zijn 123 hotelkamers, verdeeld over zes verdiepingen. Het hotel biedt wellnessfaciliteiten en 160 m2 vergaderruimte, verdeeld over meerdere zalen. Op het dak wordt een terras gerealiseerd met een panoramisch uitzicht over Groningen.

Meetings & Events

The Market Hotel biedt 160 m2 vergaderruimte, verdeeld over drie ruime zalen en twee verdiepingen. De vergaderzalen zijn vernoemd naar de pleinen van Groningen. De grootste vergaderzaal Hereplein is gelegen op de tweede verdieping en heeft een oppervlakte van 80 m2. Daarnaast beslaat de zaal twee verdiepingen waardoor deze extra ruimtelijk is. Op de vierde verdieping bevinden zich de twee andere zalen, Grote Markt met 55 m2 en Nieuwe Markt met 25 m2. Deze twee zalen zijn te koppelen tot één ruime zaal. 

Duurzaam

The Market Hotel is aardbevingsbestendig gebouwd. Aan het begin van de bouw is een keldervloer gestort van een meter dik. Daarnaast zorgen halve meter dikke prefab betonnen wanden voor stabiliteit ten tijde van een aardbeving. The Market Hotel heeft geen gasaansluiting, het wordt dan ook een all-electric hotel. Voor de verwarming en koeling van het hotel zijn elektrische pompen in de kelder geïnstalleerd. De helft van het dak bestaat uit zonnepanelen en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van led-verlichting. Verder dragen de medewerkers duurzame bedrijfskleding geproduceerd van reststoffen. Net als in alle andere hotels kiest WestCord Hotels ook in The Market Hotel bewust voor zoveel mogelijk duurzame alternatieven.

Hotels passen in de omgeving

Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: ‘Wij zijn ontzettend blij met The Market Hotel op zo’n geweldige locatie in de stad Groningen. Wij vestigen ons hiermee in de provincie waar onze familie haar oorsprong heeft, dat is voor ons heel bijzonder. Wij vinden het belangrijk dat onze hotels passen in de omgeving waar ze staan, daar is het ontwerp en concept op bedacht. We hebben onze uiterste best gedaan om een plek te creëren waar ook de Groningers graag zullen komen.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!