MariTeam! thema Wereldhavendagen 2019MariTeam! thema Wereldhavendagen 2019
Back Back Nieuws

MariTeam! thema Wereldhavendagen 2019

30 november 2018

In de Rotterdamse haven werkt iedereen als één groot team samen om goederen over te slaan, veilig en bereikbaar te blijven, duurzamer te worden en continue te innoveren. Om die reden is het thema voor de komende Wereldhavendagen 'MariTeam'! Hiermee wil de organisatie aandacht vragen voor alle teamplayers die de haven rijk is.

Tijdens de Wereldhavendagen staat deze keer het fantastische staaltje teamwork centraal van alle bedrijven en mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van de Rotterdamse haven. Met het onderwerp MariTeam kunnen deelnemende bedrijven, organisaties en opleidingen de schijnwerpers op hun teamplayers zetten. Het thema biedt ruimte om te laten zien welke beroepen er zijn in de haven, welke ontwikkelingen er plaatsvinden en in welke verrassende combinaties bedrijven samen maritieme uitdagingen aangaan. Tijdens de Wereldhavendagen kunnen bezoekers kennismaken met het hele MariTeam. Daarnaast is er zoals altijd een uitgebreid publieksprogramma op en rond het water.

Dieper de haven in

De Wereldhavendagen is Nederlands grootste jaarlijkse maritieme festival verdeeld over drie volle dagen. Het wordt op 6, 7 en 8 september 2019 georganiseerd op de kades rond de Erasmusbrug en gaat met excursies dieper de haven in. Bezoekers kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, ook genieten van een uitgebreid cultureel programma. In 2018 trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers.

Maritieme week

Hoofdsponsor en partner van de Wereldhavendagen zijn de Port of Rotterdam, Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals. Rotterdam Festivals heeft de ambitie om met diverse organisaties de periode rond de Wereldhavendagen uit te bouwen naar een volledige World Port Week. Daarmee worden de Wereldhavendagen het sluitstuk van deze week vol Rotterdamse havenactiviteiten. De kick-off van deze maritieme week vindt plaats op 1 augustus in het Maritiem Museum.

Lees meer over het teamwork in de Rotterdamse haven: https://wereldhavendagen.nl/haventopics/ 

Fotocredits > Anne Reitsema Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!