Marga Groot Zwaaftink: 'Het beste voornemen is investeren in jezelf!'Marga Groot Zwaaftink: 'Het beste voornemen is investeren in jezelf!'
Back Back Column

Marga Groot Zwaaftink: 'Het beste voornemen is investeren in jezelf!'

02 januari 2019

2018 was voor mij een jaar van verandering. In januari trad ik toe tot het Event Design Collective en daarmee startte een inspirerende tocht langs event design sessies, #EventCanvas trainingen organiseren en geven. En leren, veel bijleren, heerlijk!

De vele event- en communicatiemanagers die ik sprak, reageerden allemaal vergelijkbaar: events die vanuit strategie worden opgezet, dat is het 'echte' werk. En hiermee zijn ook al vele aan de slag. Maar hoe kom je daar? Hoe word je event designer?
Door in jezelf te investeren in 2019. Gun het jezelf en ga aan de slag met jouw volgende stap!

Wat houd je tegen?

In januari houdt niemand ons tegen, we gaan aan de slag, sporten en diëten er op los. Dus de vraag is: wat is er nodig om het vol te houden? Als ik naar mezelf kijk, was mijn afhaak oorzaak toch vooral 'te snel, teveel' willen.

Een methode die nieuw is, waar je je in verdiept en vooral......mee aan de slag gaat, wil je het echt goed leren kennen en doorgronden. Dat is best pittig. Want allemaal zijn we drukke eventmanagers met deadlines. En toch...kleine stapjes helpen met het in de vingers krijgen.

Het is net topsport

Een topsporter als Epke Zonderland heeft heel wat uurtjes training doorstaan. Dus hoezo zouden wij na één training meteen de volleerde event designer kunnen zijn? Het is net als na één sportschool bezoek: als je in de spiegel kijkt, zie je geen resultaat. Maar je weet als je trouw blijft gaan, dat het resultaat komt.

Zo is het ook met jouw groei als event designer: wil je op een strategischer niveau in gesprek gaan over jouw event concept, dat ontwikkelen....dan loont je moeite. Elke week ermee bezig zijn, schaven, stapjes vooruit zetten. Eerst merk je het alleen zelf. Maar na een tijdje gaan collega's je zien als dé expert die strategische event concepten ontwikkelt.

Word jij de Epke van event design? Heel veel succes met jouw weg daar naartoe!

Door > Marga Groot Zwaaftink CED, Director Event Design Collective the Netherlands

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!