Back Back Achter de schermen

Marga Groot Zwaaftink (Commgres): mijn momenten van 2007

26 december 2007

In 2007 hebben we onze doelstellingen gehaald: 15 congressen! Met mooie inspirerende congressen. Een hoogtepunt was de serie van 14 middagbijeenkomsten voor de Taskforce Jeugdwerkloosheid. Met prominenten zoals Ahmed Aboutal, ministers Donner en Rouvoet, Hans de Boer.   

In de 14 bijeenkomsten hebben we decanen werkelijk tools kunnen bieden om jongeren nog beter te begeleiden in hun keuzes. Bovendien was het geweldig om met een bus, volledig ingericht, naar de scholen toe te gaan. Elke keer weer afwachten hoe de situatie lokaal was, opbouwen en samenwerken. De bijeenkomst was steeds in het hart van het onderwerp: de school. Hierdoor kwamen spontaan bij de bus heel wat discussies op gang die veel toevoegde, tussen de scholieren en de decanen. Boter bij de vis dus!

Op 29 november organiseerden we Gebiedscommunicatie congres. Eén van de panelleden  was wethouder Depla van Nijmegen. De week voor het congres kwam hij in het nieuws vanwege zijn ‘activiteiten’ in een fietsenhok na een raadsvergadering. Wij zaten al op een afzegging te wachten; de politiek was namelijk flink over hem heen gevallen. Gelukkig bleek toen hij hoe in elkaar zat: hij kwam.

Toen Astrid Joosten hem warm welkom heette, was zijn eerste opmerking:  ‘Dank je, het is hier in ieder geval een stuk minder tochtig dan in een fietsenhok’. Daarmee nam hij iedereen de wind uit de zeilen. En terecht volgens mij; laat ieder lekker doen wat hij wil, dat is zijn eigen verantwoordelijkheid. Hij was de gangmaker van het debat en werd goed beoordeeld door deelnemers: het bewijs dat inhoud altijd wint!

Kortom: het is een goed jaar geweest:
•    inspirerende mensen ontmoet
•    uitdagingen aangegaan
•    wakker gelegen
•    buikpijn gehad
•    gegokt en soms verloren, vaker gewonnen

Op naar 2008 met een citaat dat ik tegenkwam en heel passend vind:
‘Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the wind in your sails. EXPLORE DREAM DISCOVER

Marga Groot Zwaaftink is directeur eigenaar van Commgres.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!