Back Back Interview

Marco Deusing: ‘mijn bruiloft was toch het mooiste evenement’

29 november 2012

Waar halen je branchegenoten hun inspiratie vandaan? Wat was hun grootste blunder? En welke gouden tip willen ze delen? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen!
Deze keer maak je kennis met Event Personality Marco Deusing van Van der Linde Catering + Evenementen.

Door: Mariska Tjoelker

Wie is Marco Deusing?
Marco Deusing is 36 jaar, heeft twee kinderen en een lieve vriendin en werkt als senior account manager bij Van der Linde Catering + Evenementen, dat overigens dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert. Daarnaast runt hij samen met zijn aanstaande T2 concepts, een bedrijf dat zich specialiseert in promotionele activiteiten met klassieke VW T2 bussen.

Kort bedrijfsprofiel
Van der Linde Catering + Evenementen bestaat sinds 1962 en behoort tot de top van de Nederlandse partycateraars. Gastvrijheid is de belangrijkste pijler van de organisatie. Met hun plezier en hun Rotterdamse mentaliteit maken onze medewerkers het verschil: we zijn flexibel, eerlijk en no-nonsense. We onderscheiden ons zowel met onze selectie toplocaties als met vernieuwende concepten zoals onze inspiratiediners. Gastvrijheid op maat is essentieel.
Naast onze HACCP-gecertificeerde keuken zijn we duurzaam ingericht en zijn transparantie en flexibiliteit belangrijke pijlers in de bedrijfsvoering.

Mijn motto
Maak altijd waar wat je hebt toegezegd!

Het mooiste evenement dat ik georganiseerd heb
Dat zijn er een hoop, maar mijn bruiloft op 10 november 2012 was toch het mooiste evenement! Daarnaast was mijn periode als operationeel directeur van de All Events Group (red: nu Live Impact) een waardevolle levensles, zeker ook vanwege de mooie ervaringen in Rusland.

Zo zie ik de toekomst van de evenementenbranche
Ik voorzie een goede toekomst met een aantal keyspelers die de trends zullen bepalen. Verder verwacht ik dat we een beetje terug zullen vallen naar het oude model, waarbij het werkgebied eerder lokaal dan nationaal zal zijn.

Ben ik geworden wat ik had willen zijn?
Ik ben aardig op weg. Mijn route langs diverse opdrachtgevers heb ik bewust gekozen. Ik heb inmiddels al veel bagage verzameld, waardoor het zelfstandig ondernemerschap langzaam maar zeker in zicht komt.

Dit inspireert mij
Lezen, televisie, internet en de verhalen van mensen om me heen.

Mijn droom
Mijn vriendin en ik willen graag een kindje uit Zuid-Afrika adopteren en hem of haar een goed leven bieden.

Ik bewonder uit de evenementenbranche
Eigenlijk bewonder ik iedereen die zijn nek uitsteekt en er door slim ondernemerschap voor zorgt dat er zoveel mensen aan het werk blijven, waardoor de kwaliteit van ons vak gewaarborgd blijft. Mijn werkgever Hans van der Linde is ook zo’n ondernemer. Met zijn creativiteit en zijn vermogen om snel te schakelen zorgt hij ervoor dat ons bedrijf blijft groeien waardoor veel gezinnen hun boodschappen kunnen blijven doen. In kansen denken is kansen krijgen; daar heb ik bewondering voor.

Mijn gouden tip die ik altijd toepas in mijn vak/tijdens evenementen
Ga op de avond voor een belangrijk evenement op tijd naar bed en probeer tijdens ieder evenement rust uit te stralen, zelfs al lijkt de boel in de soep te lopen.

Deze (publieks)evenementen staan steevast in mijn agenda
Sensation, Cruise and Dance en Koninginnedag met de kinderen. De eerste twee omdat ik er nauw bij betrokken ben en Koninginnedag omdat het gewoon een uniek evenement is.

Mijn grootste hobby
Naast mijn lieve gezin is mijn werk toch wel mijn grootste hobby.

Favoriete boek, tijdschrift en tv-programma
Ik ben niet zo’n lezer maar vond het boek over Yab Yum wel leuk. Een mooi verhaal over de bijzondere ondernemer Theo Heuft en zijn legendarische club in Amsterdam. Van de tijdschriften lees ik graag bladen als de Esquire en de Quote en op tv kijk ik regelmatig naar luchtige praatprogramma’s. Samen met de kinderen kijk ik graag naar spelshows als Ik Hou van Holland.

Favoriete vakantieland en favoriete vakantiestad
Ik werk in Rotterdam, maar toch blijft Amsterdam mijn favoriete stad. Mijn hartje ligt ook al jaren bij Feyenoord, de mooiste club van het land. Dit jaar verzorgen we voor de tweede keer het Feyenoord Gala, in onze Schiecentrale Studio’s. Als het een echte vakantiestad moet zijn, kies ik voor steden als Barcelona en Londen, omdat ze zo veelzijdig en bruisend zijn; daar krijg ik energie van. Een favoriet vakantieland heb ik niet echt, als het er maar lekker warm is, want dan lijk ik toch beter te functioneren.

Van deze muziek geniet ik
Van dance tot de Gypsy Kings; eigenlijk vind ik heel veel muziek mooi. Ik zit iedere dag drie uur in de auto, dus ik ben inmiddels breed georiënteerd.

De grootste blunder
Het klinkt een beetje afgezaagd misschien, maar mijn grootste blunder moet waarschijnlijk nog komen.

‘Social media’ en ik?
Facebook, Twitter en uiteraard LinkedIn.

Over 5 jaar…
Hoop ik nog steeds voor Van der Linde Catering + Evenementen te werken, met wie weet iets andere belangen in de zaak.

Wat niemand van mij weet/verwacht
Dat ik tijdens het voorlezen aan de kinderen de meest krankzinnige stemmetjes kan verzinnen.

Wat ik nog graag kwijt wil aan de branche
Samen delen heeft de toekomst en elkaar gunnen is Het Nieuwe (net)Werken!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!