Back Back Nieuws

Marco Borsato nieuwe Baron van Ooit

10 augustus 2007
Marco Borsato wordt  officieel geridderd tot Baron van Ooit. Hij onthult zijn Baronale zetel op woensdag 22 augustus in Het Land van Ooit.

Jaarlijks wordt een bekend persoon die zich inzet voor de mensheid in het algemeen en kinderen in het bijzonder, geëerd door Het Land van Ooit. Hij of zij wordt officieel geridderd tot Baron(es) van Ooit. Vorig jaar was het nog de bekende rapper Ali B die in de Ooitse adelstand werd verheven, maar ook Louis van Gaal en Wim Kok zijn eerder al tot Baron van Ooit geslagen. De Baron van Ooit krijgt zijn of haar eigen zetel in Het Land van Ooit, aan de belangrijkste laan van het Land.

Dit jaar vinden de Ooiters dat deze verheffing in de Ooitse Adelstand toe moet komen aan Marco Borsato. Naast dat Marco Borsato een van de meest populaire artiesten Ooit is, getuige zijn awards dat hij ook maatschappelijk zeer betrokken. Zo kreeg hij de African Peace Prize in 2005 en is hij al jaren ambassadeur van War Child. Hij inspireert velen met zijn warm enthousiasme en met eindeloze energie voedt hij initiatieven als Warchild en dus vrede. De Ooiters waren dan ook meteen unaniem en vinden dit de titel van Baron van Ooit waardig.


Op woensdag 22 augustus zal Marco Borsato persoonlijk zijn Baronale zetel onthullen in Het Land van Ooit. Na deze officiële onthulling, mag Marco zich voor zijn leven lang Baron van Ooit noemen. Hij krijgt daarmee een plaats tussen andere grote namen als Herman van Veen, Dick Bruna en Monique van de Ven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!