Mansveld Expotech wil haar klanten laten excellerenMansveld Expotech wil haar klanten laten excelleren
Back Back Achter de schermen

Mansveld Expotech wil haar klanten laten excelleren

21 mei 2018

Het gaat niet om wat we verkopen, het gaat erom dat onze klanten zich ontzorgd weten en daardoor kunnen uitblinken in waar zij zelf goed in zijn, legt Richard Kluijtmans namens Mansveld Expotech  beknopt de ondernemingsvisie uit. Het bedrijf levert, kort samengevat, experience technology. Dat omvat het ontwerpen, verhuren en leveren van alle technische voorzieningen op het gebied van licht, beeld, geluid, energie, trussing, rigging en ict voor beurzen, evenementen en congressen. Nationaal en  internationaal en zowel indoor als outdoor. Portret van een gerenommeerde one-stop-shop.

Huisleverancier

De Mansveld Groep bestaat uit diverse teams van specialisten. Naast Mansveld Expotech zijn dat Mansveld Projecten en Services – dat zich richt op elektrotechnische projecten voor de utiliteitsmarkt –, Mansveld Integrated Media Projects – gespecialiseerd in het samenbrengen van allerlei technieken tot de perfecte presentatie – en Mansveld Combinatiebouw, expert op het gebied van schakel- en besturingspanelen. In het bedrijf zijn ruim 350 medewerkers actief, van wie er 100 bij Mansveld Expotech werken. In Nederland heeft de organisatie vestigingen in Eindhoven, Amsterdam, Utrecht en Maastricht. We zijn preferred supplier voor RAI Amsterdam, MECC Maastricht en Breepark in Breda. Sinds januari van dit jaar hebben we die rol ook voor Jaarbeurs Utrecht, vertelt Kluijtmans. Kern van de dienstverlening in deze locaties is verzorging van de totale, tijdelijke energie-infrastructuur; dat wil zeggen van bron tot stand. Daarnaast tekent Mansveld Expotech in deze vier accommodaties voor de rigging. We beschikken over alle relevante cijfers en ervaring die nodig is om veilige constructies te kunnen leveren. Het kunnen combineren van alle technische voorzieningen binnen deze beurs- en evenementenlocaties, zorgt voor synergie binnen onze afdelingen.

 

Haalbaar en maakbaar

Dat Mansveld Expotech de grootste beursaccommodaties van ons land tot haar vaste klantenbestand mag rekenen, is niet vanzelf komen aanwaaien. Het is de bevestiging van onze reputatie en expertise, opgebouwd gedurende meerdere decennia en bovendien tot uitdrukking gebracht in de verwerving van alle relevante certificeringen. Om er een paar te noemen: ISO 9001, REI, VCA en EVI. Daarbij maakt de manier waarop je met je klanten omgaat het verschil. Wij willen de meest aantrekkelijke leverancier en serviceverlener zijn, we doen het voor niets minder dan dat. Veiligheid, innovatie en duurzaamheid zijn trefwoorden in de manier waarop Mansveld Expotech zich in de markt profileert en wordt herkend. De opdracht is om in elk volgend project opnieuw weer de verwachtingen van de klant te overtreffen in onze adviezen over en in de uitvoering van oplossingsgerichte, haalbare en maakbare projecten.

Drones

Zo’n innovatie waar het bedrijf voor de nabije toekomst op inzet, is het gebruik van drones tijdens evenementen; niet alleen publieksevenementen, maar ook zakelijke projecten. Drones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven, legt Kluijtmans die ambitie uit. Ze zijn voor heel veel doeleinden in te zetten en de toegevoegde waarde ervan is groot. Denk aan de inzet door de politie om sneller een reconstructie van een verkeersongeval te kunnen maken. Of de brandweer die met een warmtebeeldcamera hittebronnen vindt, waarmee wordt voorkomen dat de brand overslaat naar een naastgelegen pand. Aansprekende voorbeelden van de inzet van drones bij evenementen zijn er ondertussen ook volop. Zoals tijdens de opening van de Olympische Spelen in Pyeongchang, waar Intel gebruik maakte van maar liefst 1218 drones voor een wervelende lucht- en lichtshow. Binnen Mansveld Expotech wordt volop nagedacht over bruikbare toepassingen: Voor eigen gebruik om bijvoorbeeld constructies te controleren. Maar ook voor het maken van overzichtsbeelden tijdens evenementen. Moderne technologie maakt heel veel mogelijk. Zo lang de inzet ervan maar functioneel dienstbaar is te maken.

Vakwerk

Zorgen voor de nabije toekomst zijn er ook, waarschuwt Kluijtmans. Er dreigt een serieus tekort aan vakmensen. Onze sector en dus ook wij hebben grote behoefte aan instroom van jonge mensen met een passende opleiding. Denk in ons geval bijvoorbeeld aan MBO elektrotechniek, maar ook in een richting als logistiek. Er zijn weliswaar gerichte opleidingen voor onze branche, zoals Podium- en Eventtechniek en AV-techniek, maar die leveren slechts een deel van de mankracht met de vereiste vaardigheden, vooral praktische. Kluijtmans bepleit dat het besef in de branche er snel moet komen voordat de nood straks aan de man komt. Wij onderhouden verspreid over het land contacten met opleidingen en bieden op grote schaal stageplekken aan. Zo hebben we sinds december vorig jaar een samenwerking met de Vakschool Technische Installaties Amsterdam. Daar zullen we het vooral van moeten hebben. Jongeren kunnen zo ontdekken dat in dit vak voor specialisten een hele goede boterham is te verdienen. Nog los van de dynamiek die het eventvak eigen is.

Vizier

Uitdagingen genoeg dus, weet ook Kluijtmans. Los van de heroriëntatie die we als bedrijf zelf doormaken, verklapt hij. Het is goed om af en toe heel kritisch naar de eigen organisatie te laten kijken door mensen van buiten. Hun frisse blik helpt je beter zicht te krijgen op de koers die je volgt en nog meer: die je wilt gaan volgen. Nadat we de resultaten met elkaar hebben besproken en gewogen zullen we in het najaar het vizier op de toekomst opnieuw gericht en scherpgesteld hebben.

Door > Henny Beijer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!